1. خانه
  2. مطالب
  3. اهل بیت
  4. فاطمه اسوه بشریت | جستاری درباره کتاب «فاطمه (س) اسوه بشر»
فاطمه اسوه بشریت | جستاری درباره کتاب «فاطمه (س) اسوه بشر»

فاطمه اسوه بشریت | جستاری درباره کتاب «فاطمه (س) اسوه بشر»

کتاب «فاطمه(س) اسوه‌ی‌بشر» که برگرفته از آثار آیت‌الله‌جوادی می‌باشد به خوبی توانسته با نظر به تمام جنبه‌های‌وجودی حضرت، ایشان را حقیقتی دست‌یافتنی در صورت اقتدا در تمامی‌جنبه‌های ‌زندگی و داشتن طهارت ‌قلبی معرفی کند و هیچ مجاهد و مبارزی نیست که رمز پیروزی آن را باید در اقتدا بر سیره‌ی حضرت جست‌وجو کرد چرا که ایشان جان و سرشت آدمی را تکمیل می‌کنند و ما هرآنچه داریم از ذات قدسی آن حضرت ‌می‌باشد.
اهل بیت 1399/11/15 3 دقیقه زمان مطالعه 0

تقلیل زهرای‌‌مرضیه(س) در کرامات و‌ فضائل و تکثیر قضیه در دعوای‌ مذهبی و فرافکنی آن در جامعه‌ی‌اسلامی از آفات جدی عصرحاضر در جوامع شیعی می‌باشد و این آفت یقینا از عدم‌شناختِ‌ صحیح و یا شناخت ‌ناقصِ متصدیان ارگان‌ها و محافل مذهبی می‌باشد که با انحصارطلبی ‌فکری، سیره و شخصیت فاطمه(س) را به نفع خود مصادره می‌کنند و هر آنکه در این دایره‌ی‌فکری نگنجد یا کافر است و یا ملحد!

متاسفانه این سیر تفکر در جوامع‌شیعی روز‌به‌روز طرفداران پروپاقرصی را تربیت و به جامعه تزریق می‌کند و دلیل این تکثیرِ جمعیت در این مدار فکری عدم عمل‌گرایی و اقتدا به سیره‌ی حضرت ‌زهرا‌(س) در تمام جنبه‌های زندگی می‌باشد، چرا که گریه و عزاداری یقینا بی‌هزینه‌‌تر از مبارزه و جهاد است. برای مثال متصدیان این تفکر یا در عزلت و گریه به سر می‌برند و یا از فرط انقلابی‌گری و سیاست‌زدگی عوام ‌و خواص را تا مرز بی‌هویتی‌انقلابی و کفر می‌برند و باز می‌گردانند، و کم یافت می‌شود که افرادی در مدار اعتدال قدم بردارند و در تمامی عرصه‌ها به آن حضرت اقتدا کنند. پس این‌جاست که ضرورت شناخت و معرفت به ساحت مقدس انسان‌کامل مطرح می‌شود که چگونه می‌توان با آن ارتباط قلبی ‌و عملی برقرار کرد و در دریای افراط‌وتفریط غرق نشد و آن‌ها را نه در حد خداوندمتعال بلکه در حد بهترین بندگان قرار داد تا بتوان در مسیر آنها قدم برداشت نه آنکه چون دارای مقام عصمت هستند، پس دست‌نیافتنی هستند و ناپیدا.

همانطور که می‌دانید انسان‌کامل(معصومین) تجلی‌گاه اتم و اکمل اسماء‌الهی در این عالم هستند و هر معصوم(ع) منحصراً یکی از اسماء را بیشتر از مابقی اسماء به صحنه‌ی عمل می‌آورد و تجلی می‌دهد. برای مثال امام‌رضا(ع) در مقام رضا و رضایت است و قلب حضرت را به راحتی می‌توان به‌دست آورد و در همین راستا به مقام حضرت‌‌زهرا(س) نظر کنید، چه مشاهده می‌کنید؟

حضرت، به دلیل اینکه در مقام حجت برای امامان معصوم(ع) قرار دارد، پس جایگاه ویژه‌ای در تاریخ پیدا می‌کند و معصومین علیهم‌السلام نیز به ایشان اقتدا می‌کنند.

«اعتدال» و «تشخیص‌وظیفه» حضرت آنچنان در زندگی کوتاه ایشان پررنگ می‌باشد که تمامی مقامات و کرامات را به حاشیه می‌برد و انگار حضرت تاکید بر این دارند که اگر دارای مقام نوری و تقدم‌وجودی بر عالم نیز داشته باشید ولی امام‌زمانتان را یاری نکنید ارزشی نخواهد داشت و معیار تمامی این ارزش‌ها ذیل ولایت بودن و فعل در راستای فعل و برنامه‌ی ولایت انجام دادن است. حضرت در تمامی عرصه‌های می‌کوشد که خود را شخصیتی دست‌نیافتنی جلوه ندهند و می‌کوشند مسیر مبارزه با طاغوت و تفکر اسلام‌ سقیفه‌ای را در طول تاریخ بشریت گسترش دهند و زنده نگه دارند، و هرآنکه در این راه گریبان چاک نکرد و مجاهد فی‌سبیل‌الله نشد یقینا محب‌ واقعی حضرت نخواهد بود و جریانی در تاریخ ایجاد نخواهد کرد و این زندگی بدون جهاد محکوم به شکست ابدی در تاریخ است.

با این مقدمه، آیت‌الله‌جوادی تلاش کرده در بیانات خود با نظری قرآنی (که کاملترین نگاه است) با گذر از کرامات و مقامات، اشاره به سیره‌ی‌علمی ‌‌معرفتی، ترببتی ‌همسرداری و اجتماعی‌سیاسیِ آن حضرت با متن قرار دادن این مطلب که حضرت شخصیتی فراجنسیتی دارند، فاطمه(س) الگو و اسوه برای تمام بشریت در تمامی اعصار جلوه دهد و رمز و راز موفقیت و خوشبختی انسان در عصرحاضر نیز اقتدا به زندگانی حضرت‌زهرا(س) می‌باشد، و در این راستا کسی که ذیل نور فاطمه(س) فقط یک جنبه از زندگی حضرت را نظاره کند و عمل کند، نه ‌تنها شخصیت آن حضرت را ذبح کرده بلکه دچار تحریف سیره‌ی حضرت در طول تاریخ خواهد شد.

کتاب «فاطمه(س) اسوه‌ی‌ بشر» که برگرفته از آثار آیت‌الله‌جوادی می‌باشد به خوبی توانسته با نظر به تمام جنبه‌های‌وجودی حضرت، ایشان را حقیقتی دست‌یافتنی در صورت اقتدا در تمامی‌جنبه‌های ‌زندگی و داشتن طهارت ‌قلبی معرفی کند و هیچ مجاهد و مبارزی نیست که رمز پیروزی آن را باید در اقتدا بر سیره‌ی حضرت جست‌وجو کرد چرا که ایشان جان و سرشت آدمی را تکمیل می‌کنند و ما هرآنچه داریم از ذات قدسی آن حضرت ‌می‌باشد.

یقینا خواندن این کتاب در ایام ولادت حضرت‌زهرا(س) نگاهی مناسب را به انسان هدیه می‌دهد.

مطالب مرتبط

از فرشِ آمریکا تا عرش جبهه مقاومت با حسین شیخ‌الاسلام | معرفی کتاب «سفیر قدس»

از فرشِ آمریکا تا عرش جبهه مقاومت با حسین شیخ‌الاسلام | معرفی کتاب «سفیر قدس»

«مردم به همان چیزی که امام می‌خواست رأی دادند؛ نه به اسلامی که در ذهن فلان مرجع یا فلان شخصیت سیاسی بود. …

پیوند کووالانسی ازدواج | جستاری درباره کتاب «نیمه دیگرم»

پیوند کووالانسی ازدواج | جستاری درباره کتاب «نیمه دیگرم»

ازدواج یک پیوند کووالانسی است که زوجین باید با به اشتراک گذاشتن الکترون‌های خود، زندگی‌شان را در یک خط راست …

سنگی در تاریخ | نگاهی به رمان «سنگی که سهم من شد»

سنگی در تاریخ | نگاهی به رمان «سنگی که سهم من شد»

در اینجا با داستانی روبرو هستیم که نویسنده از لحاظ به کارگیری عناصر داستانی تا حدود زیادی موفق عمل کرده و به …

کليه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به موسسه کتاب فردا می باشد

توسعه و طراحی سایت توسط آلماتک

bookroom.ir - Copyright © 2007-2019 - All rights reserved