1. خانه
  2. مطالب
  3. انقلاب اسلامی
  4. یادداشت سردبیر | انقلاب در انقلاب
یادداشت سردبیر | انقلاب در انقلاب

یادداشت سردبیر | انقلاب در انقلاب

انقلاب امام در درجۀ اول فرهنگی بود و بعد سیاسی؛ البته فرهنگ و سیاست را نمی شود از هم جدا کرد. اما آنچه هنوز در انقلاب جدی گرفته نمی شود و مظلوم است فرهنگ است! در همۀ جهات آن!
انقلاب اسلامی 1398/11/13 4 دقیقه زمان مطالعه 0

بسم الله الرحمن الرحیم
حسبنا الله و نعم الوکیل؛ نعم المولی و نعم النصیر

دهۀ فجر انقلاب اسلامی سال 1398 حال عجیبی به خود گرفته است. اتفاقات مهمی که در این چند هفته رخ داد و شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی عزیز در این حال و هوا سهمی بسیار مهم دارد. انگار دوباره برگشته ایم دهۀ شصت. انگار دوباره برگشته ایم به اواخر دهه پنجاه که مردم ایران به دست خودشان زمینه ساز حرکتی شدند که دنیا را به شگفتی واداشته است. 41 سال از آن روز گذشته ولی هنوز هم برای سرنگونی اش برنامه می ریزند و هنوز هم مانند دهۀ شصت مهمترین افراد و مردمی ترین افراد نظام را هدف ترور قرار می دهند. اینکه آنها با انقلاب 57 در ایران چه چیزهایی را از دست داده اند که هنوز سوزش آن باقیست عجیب می نماید. اما اصلی ترین مساله ای که شیطان صفت ها را به اقدام وامی دارد همانا اهتزاز پرچم توحید در ایران که نه در کل جهان است. قاسم سلیمانی دقیقا علمدار این نهضت در سطح جهان بود و خوب شیطان تحمل نمی کند. خونِ علمدار که در سحرگاه جمعه ؟؟؟؟ بر زمین ریخت انقلابی بود در انقلاب! دوباره شور و هیجان مضاعفی در ایران که نه در منطقه که نه در جهان شکل گرفت که جز خون شهید هیچ چیز دیگری زمینه ساز آن نیست. این انقلاب در انقلاب دوباره امید آفرید. به جانِ انقلاب حیات دوباره بخشید.
شکرِ این نعمت "انقلاب در انقلاب"  جز حرکت و تلاش امیدوارانه چیز دیگری نیست که "باید قوی شویم".
*
بعد از مدتها قسمت شد در خیابان انقلاب تهران قدم بزنم و از میدان انقلاب تا تئاتر شهر کتابها را سیر کنم. چقدر دلم تنگ شده بود برای این کار! خیلی از روزهای جوانی این کار را میکردم و از قم به تهران می رفتم تا انقلاب را سیر کنم. البته کمی هم از اینکه انقلاب در ویترین کتابفروشیهای انقلاب محدود بود احساس ناراحتی می کردم. آن روزها کتابفروشی ای که کتابهای انقلاب اسلامی را عرضه کنند کم بود. ولی این بارِ آخری که رفتم انقلابی در انقلاب دیدم! اینکه انقلاب هم ویترین داشت و اتفاقا بعضی از کتابفروشی ها که روزی از قراردادن کتابهای انقلاب در ویترینشان ابا داشتند اما اکنون کتابهای پرفروش انقلاب اسلامی را در ویترین گذاشته بودند.  ویترین کتابفروشی سورۀ مهر، ویترین فروشگاه کیهان، ویترین فروشگاه ترنجستان سروش، ویترین کتابفروشی نشر اسم و چندتا ویترین دیگر که برایم جالب بودند. کثَّرَهم الله تعالی
*
انقلاب امام در درجۀ اول فرهنگی بود و بعد سیاسی؛ البته فرهنگ و سیاست را نمی شود از هم جدا کرد. اما آنچه هنوز در انقلاب جدی گرفته نمی شود و مظلوم است فرهنگ است! در همۀ جهات آن!
چرا؟ چون فرهنگ امر تدریجی است و زود نتیجه نمی دهد. برای همین بسیاری از دستگاه ها دوست ندارند منتظر بمانند تا نتیجۀ کار فرهنگی منطقی و درست و در زمان خودش صورت پذیرد.
درکتاب هم همین اوضاع را داریم! یعنی این روزها کسی و حتی ناشری تحمل ندارد تا میوۀ نوشتن را سرِ وقت بچیند! بلکه دوست دارند زود چیده شود تا پولِ بیشتری نصیبشان شود! فرهنگِ نرسیدۀ پولکی(!) دارد بلایِ جانِ انقلاب می شود. کتابِ خوب باید میوۀ رسیده باشد تا در مخاطب تاثیر بگذارد وگرنه مزۀ گسِ میوۀ کال فقط دهان را زخم می کند!
در این زمینۀ تولید فرهنگ و ادبیات به انقلاب در انقلاب نیاز مبرم داریم؛ همین.

*
بمناسبت فرارسیدن دهۀ فجر انقلاب اسلامی مجلۀ اینترنتی کتاب فردا پرونده ای را آماده کرده است که در روزهای پیش رو به ترتیب تقدیم حضور خوانندگان خواهد شد. در این پرونده سعی شده است تا بخشی از کتابهایی که در دوسال اخیر در صنعت نشر کشور تولید و به مخاطبان عرضه شده است مورد مطالعه و نقد و معرفی قرار گیرند. این کتابها از بین یک لیست 40 ، 50تایی انتخاب شدند.
نکته ای که لازم به ذکر است اینکه در زمینۀ انقلاب اسلامی کتاب های درخوری چاپ شده است؛ اما متاسفانه با شمردن کتابهای دوسال اخیر این نکته قابل ذکر و دقت است که تعداد کتابهای درجۀ یک و ناب بسیار اندکند. این را نگفتیم تا بر مجموعه ای خرده بگیریم؛ اما بالاخره دقت در این موضوع مهم وظیفۀ متولیان امر فرهنگ در کشور است. نکتۀ مهمتر عدم وجود کتابهای مهم برای جوانان و نوجوانان با موضوع انقلاب در میان کتابهای چاپ شده در این دو سال است. یعنی کتاب برای نسلی که قرار است ادامه دهنده راه انقلاب باشد و باید فلسفۀ انقلاب و نحوۀ شکل گیریش برایش تبیین شود؛ البته با زبان و فرم صحیح و مناسب این نسل. خلاصه متولیان فرهنگ برای این امر مهم آستین بالا بزنند. بگذریم.
در پرونده انقلاب سعی کرده ایم حدودا 12 کتاب از کتابهای چاپ شده در این دوسال را مورد نقد قرار دهیم. اما آنچه باعث امید در دل و حرکت دوستان مجله اینترنتی می شود اینست که شما هم در نشر مطالب به آنها کمک دهید. دیگر فضای مجازی شرایط خوبی را برای دست به دست شدن مطالب فراهم کرده است. راحت راحت با یک کلیک می شود این مطالب را برای خوانده شدن بیشتر در گروههای جمعی منتشر کرد. دریغ نکنید.
*
هنوز هم تاکید می کنیم که به مطالب شما نیاز داریم. نقد مطالب منتشر شده در سایت از یک سو و نوشتن دربارۀ کتاب از سوی دیگر از مهمترین ها هستند. کتابهایی را که میخوانید درباره اش بنویسید و برای ما بفرستید. با کمال میل در مجله منتشر خواهیم کرد.

با تشکر
سردبیر

مطالب مرتبط

از فرشِ آمریکا تا عرش جبهه مقاومت با حسین شیخ‌الاسلام | معرفی کتاب «سفیر قدس»

از فرشِ آمریکا تا عرش جبهه مقاومت با حسین شیخ‌الاسلام | معرفی کتاب «سفیر قدس»

«مردم به همان چیزی که امام می‌خواست رأی دادند؛ نه به اسلامی که در ذهن فلان مرجع یا فلان شخصیت سیاسی بود. …

پیوند کووالانسی ازدواج | جستاری درباره کتاب «نیمه دیگرم»

پیوند کووالانسی ازدواج | جستاری درباره کتاب «نیمه دیگرم»

ازدواج یک پیوند کووالانسی است که زوجین باید با به اشتراک گذاشتن الکترون‌های خود، زندگی‌شان را در یک خط راست …

سنگی در تاریخ | نگاهی به رمان «سنگی که سهم من شد»

سنگی در تاریخ | نگاهی به رمان «سنگی که سهم من شد»

در اینجا با داستانی روبرو هستیم که نویسنده از لحاظ به کارگیری عناصر داستانی تا حدود زیادی موفق عمل کرده و به …

کليه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به موسسه کتاب فردا می باشد

توسعه و طراحی سایت توسط آلماتک

bookroom.ir - Copyright © 2007-2019 - All rights reserved