1. خانه
  2. مطالب
  3. یادداشت سردبیر | خرداد ماهِ امام
یادداشت سردبیر | خرداد ماهِ امام

یادداشت سردبیر | خرداد ماهِ امام

به نظر با توجه به شرایط قرنطینه و اقبالِ مردم به کتابخوانی می‌شد طرحهای بزرگتری را اجرا کرد تا از فرصت به دست آمده کمال استفاده را بُرد. هم کتابخوان سود می‌بُرد و هم جلوی ضررِ ناشران و کتابفروشان در این ایام کرونایی گرفته می‌شد. امیدواریم که دوستان مسئول در ارشاد برنامه‌های متنوعی را در ادامۀ سال 1399 تدارک ببینند. این رسالت بزرگ نباید فراموش شود که "ما برای برپایی تمدن اسلامی به کتاب و کتابخوانی بسیار نیازمندیم".
مطالب 1399/3/7 4 دقیقه زمان مطالعه 0

در ابتدای این یادداشت باید عید سعید فطر را تبریک بگوییم؛ زیبایی این عید به خاطر رجوع دوبارۀ انسان پس از 30 روز روزه‌داریِ خالصانه به فطرت است؛ زدودن زنگارهای گناه از فطرت خدایی انسان هدیه‌ای است از حضرت باری تعالی؛ اگر نبود رمضانِ مبارک همانا غبار تمام وجود انسان را به سیاهی می‌برد. رمضان زیبا رفت و عید زیبا آمد.

 

و اما اردیبهشتِ کتاب!

اردیبهشت امسال اما با سالهای گذشته تفاوت چشمگیری داشت و کتابدوستان را بیشتر غمزده کرد. هیجان سالانۀ کتاب و تکاپوی کتابخوانان امسال به خاطر شرایط کرونایی از بین رفت. روزهای نمایشگاه هرسال عید کتابداران، کتابخواران، کتابفروشان و ناشران بود. چون هم ضیافتِ دیدار آنها با هم بود و هم ضیافت دیدار با کتابهای تازه از تنور درآمده؛ اما امسال این فضای بسیار خوب تعطیل بود.

آنچه اما کمی ناراحت کننده است عدم برنامه‌ریزی درست برای برنامه‌های جایگزین است! چرا وزارتخانۀ محترم ارشاد برای جایگزینی این جشن فکری نکرد؟ البته به جز یک طرح کوچک تخفیف بیست درصدیِ کتاب که در کتابفروشی ها صورت گرفت. به نظر با توجه به شرایط قرنطینه و اقبالِ مردم به کتابخوانی می‌شد طرحهای بزرگتری را اجرا کرد تا از فرصت به دست آمده کمال استفاده را بُرد. هم کتابخوان سود می‌بُرد و هم جلوی ضررِ ناشران و کتابفروشان در این ایام کرونایی گرفته می‌شد. امیدواریم که دوستان مسئول در ارشاد برنامه‌های متنوعی را در ادامۀ سال 1399 تدارک ببینند. این رسالت بزرگ نباید فراموش شود که "ما برای برپایی تمدن اسلامی به کتاب و کتابخوانی بسیار نیازمندیم".

 

و مجلۀ کتاب فردا!

در مدت زمان گذشته ما در مجلۀ کتاب فردا سه پرونده کار کردیم. به مناسبت اربعینِ رحلت حضرت آیت ‌الله خسروشاهی مروری داشتیم بر برخی از آثار ایشان در پرونده "فرهنگبان کوشا".  استاد انصافا دائره المعارف جامعی بودند از دانسته های تاریخی؛ با توجه به زندگی چندساله در عراق، مصر و واتیکان و ارتباط گسترده با اندیشمندان جهان اسلام و دنیای مسیحیت.
در اواخر سال 98 گوهری را از دست داده ایم که در آینده ای نه چندان دور، جای خالی ایشان بیشتر و بیشتر احساس خواهد شد. همت و تلاش استاد برای طلاب جوان و دانشجویان نمونه است.

دبیر پروندۀ فرهنگبان کوشا دوست عزیزم جناب دکتر "یاسر عسگری" بودند که چندسالی با آیت‌الله خسروشاهی حشر و نشری داشته‌اند و بحمدالله شناختِ خوبی از آثار استاد دارند؛ از زحمات ایشان در این پرونده سپاسگزاریم.

پروندۀ دیگر ما بمناسبت ایام ماه مبارک رمضان پرونده‌ای بود برای آثار تولید شدۀ حضرت آیت الله حائری شیرازی با عنوان متفکر پارسا. در این پرونده کتابهایی که در سالهای اخیر از استاد به چاپ رسیده‌اند را مورد بررسی قرار دادیم. البته این کتابها آثار قلمی ایشان نیستند بلکه کتابهایی هستند که از سخنرانیها و درسهای ایشان گرفته شده و انصافا برای تولیدشان زحمت کشیده شده است. نوع انتخاب موضوعات کتابهای ایشان هم انصافا منحصر به فرد هستند. چرا کتابهای استاد برای ماه مبارک؟ حضرت استاد هم قرآن‌شناس بودند و هم ادیب بودند و هم آشنا به مباحث عقلی. معارفی که از این دانسته‌ها به همراه زهد و پارسایی ایشان بترواد انصافا نسخۀ خوبی برای ماه مبارک است که جانها آمادۀ خواندن مطالبی از این دست است. نویسندگان ما کتابها را مرور کردند؛ خواندنشان با شما.
چندتا مطلب دیگر هم از پرونده مانده است که به ترتیب بارگذاری خواهد شد. بعون الله تعالی

اما پرونده دیگر، پروندۀ خوارج جدید و خوارج قدیم است با عنوان "پرچم های فتنه" که دبیری این پرونده بر عهدۀ خانم دکتر "آزاده جهان احمدی" بوده است. خانم دکتر جهان احمدی که هم دست به قلم هستند و هم پژوهشگر و هم صاحبِ کرسی تدریس در دانشگاه، پس از پایان کار پرونده از عدم وجود کتابهایی با موضوعِ بسیار مهم خوارج به زبانِ فارسی گله‌مند بودند؛ و همچنین از فقدان توجه نویسندگان معاصر نسبت به مسئله خوارج؛ از کیفیت ضعیف کتابها دربارۀ این موضوع.
در ماه مبارک رمضان امسال یک بحث در فضای مجازی درگرفته است که عدالتخواهان را درکنار خوارج قرار داده اند! بی خردی تا به کی؟ آنهم در ایام شهادت آن امامی که برای شدت عدالتش به دست نمایندۀ خوارج به شهادت رسیده است. پرونده "پرچمهای فتنه" را برای آشنایی هرچه بیشتر جوانان انقلابی با موضوع خوارج ترتیب دادیم. برای اینکه جوانان مومن این مرز و بوم تفاوت عدالتخواهی مشرکانۀ خوارج را بفهمد و تمایز شدید آن را با عدالت توحیدیِ علوی را متوجه شوند؛ البته ما فقط کتابهای دربارۀ این موضوع را هرچند اندک معرفی و نقد کردیم تا مخاطب این کتابها را بیابد و مطالعه کند. شاید که در جنگها و دعواها و جدلهای فضای مجازی سرِ حقیقت ذبح نگردد!

این پرونده نیز به مرور کامل تر خواهد شد. ان شاءالله


و اما خرداد ماهِ امام

این ماه را حتما باید به نام خمینی کبیر ثبت کرد؛ ماهِ انقلاب اسلامی. اگر در مورد او کتابی خواندید و خواستید در موردش بنویسید ما حاضریم در مجله منتشر کنیم.
اما عجالتا یک کتاب خوب که میتوانیم برای مطالعه در خردادماه 99 به شما پیشنهاد دهیم، کتاب «الف لام خمینی» نوشته استاد "هدایت‌الله بهبودی" است. کاری که از هم از لحاظ تاریخی کتاب مورد اعتنایی است و مطالب جامع و مستند خوبی داره و از لحاظ ادبیات هم کار درجۀ یکی محسوب می شود؛ شیرین، روان و پرماجرا!  خدا به قلم استاد بهبودی برکت دهد!


و اما شما مخاطبِ دوست‌داشتنی

شما هم می توانید به ما پیشنهاد دهید چه پروندهای را کار کنیم؛ یعنی دوست دارید کتابهای چه موضوعی در مجله مورد معرفی و نقد قرار بگیرند.

مطالب مرتبط

از فرشِ آمریکا تا عرش جبهه مقاومت با حسین شیخ‌الاسلام | معرفی کتاب «سفیر قدس»

از فرشِ آمریکا تا عرش جبهه مقاومت با حسین شیخ‌الاسلام | معرفی کتاب «سفیر قدس»

«مردم به همان چیزی که امام می‌خواست رأی دادند؛ نه به اسلامی که در ذهن فلان مرجع یا فلان شخصیت سیاسی بود. …

پیوند کووالانسی ازدواج | جستاری درباره کتاب «نیمه دیگرم»

پیوند کووالانسی ازدواج | جستاری درباره کتاب «نیمه دیگرم»

ازدواج یک پیوند کووالانسی است که زوجین باید با به اشتراک گذاشتن الکترون‌های خود، زندگی‌شان را در یک خط راست …

سنگی در تاریخ | نگاهی به رمان «سنگی که سهم من شد»

سنگی در تاریخ | نگاهی به رمان «سنگی که سهم من شد»

در اینجا با داستانی روبرو هستیم که نویسنده از لحاظ به کارگیری عناصر داستانی تا حدود زیادی موفق عمل کرده و به …

کليه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به موسسه کتاب فردا می باشد

توسعه و طراحی سایت توسط آلماتک

bookroom.ir - Copyright © 2007-2019 - All rights reserved