کتاب «روح، علم و سلامتی» با محوریت این موضوع که چگونه ذهن معنوی، سلامتی جسمی را به ارمغان میآورد به چاپ رسید. در این کتاب، پلانته و تورسن، به این موضوع میپردازند که معنویت چگونه روی سلامتی جسمی انسان تأثیر مثبت میگذارد و این مبحث را به صورت علمی مورد بررسی قرار داده و با کمک شواهد علمی آن را اثبات میکنند.
هزاران سال است که بشر به دنبال روابطی بین دین و سلامتی بوده است. علت این گرایش، کمک به فهم دغدغهها و نگرانیهای عمدهی حیات انسان است. پاسخ به سؤالاتی مثل: اینجا چه میکنیم؟ معنای زندگی چیست؟ بعد از مرگ چه اتفاقی میافتد؟ چه چیزی خوب است و چه چیزی بد؟ چه چیزی درست است و چه چیزی نادرست؟ چگونه میتوان با مشکلات اجتماعی، روانی و جسمی به بهترین شکل برخورد و آنها را برطرف کرد؟ و غیره.
هر چند پرسشها و پاسخهای اساسی زندگی ممکن است کاملاً متفاوت از یکدیگر به نظر برسند اما در حقیقت همهی آنها به وضعیت سلامتی و بهزیستی افراد مرتبط هستند. به عنوان مثال میدانیم که مشکلاتی از قبیل اضطراب یا افسردگی گاهی اوقات تأثیرات شدید و جدی روی سلامتی افراد میگذارند. و یا کینهورزی و حسادت ممکن است به همین شکل تأثیرات منفی روی سلامت جسمانی و اجتماعی افراد داشته باشند. و گاهی اوقات بالعکس، مشکلات جسمی و بیماریهایی مثل بیماری قلبی، انواع سرطان و … مشکلات هیجانی، اجتماعی و روانی برای فرد ایجاد میکنند.
با وجود اینکه مطالعات تجربی متعدد و کتابهای زیادی در زمینهی بررسی رابطهی سلامتی و ایمان وجود دارد اما هیچ کتاب جامعی در این زمینه وجود ندارد. در این کتاب کوشیده شده است تا شواهد علمی مستند و تحقیقات انجام شده در این زمینه به صورت منسجم ارائه گردد و نتیجهگیری این تحقیقات به روشنی بیان گردد.