مجموعه سه جلدی چشم اندازهای فرهنگ معاصر ایران به کوشش نعمت الله فاضلی و مانی کلانی، توسط انتشارات پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات به چاپ رسیده است.
این مجموعه سه جلدی، اولین پژوهش مستقل و گستردهای است که به ارزیابی انتقادی دیدگاههای اندیشمندان کنونی ایران پرداخته است.
اندیشمندانی در حوزه جامعه و فرهنگ معاصر ایران، تلاش کردهاند تا نظریه یا ایدهای را در قالب کتاب، مقاله یا فیلم تهیه یا منتشر سازند و البته برخی از آنها نیز نقشی اساسی در راهبری نظام مدیریتی کشور و بهتبع آن تحولات ایران معاصر داشتهاند.
تاریخ فرهنگی ایران معاصر ، بستری شد تا به ایران اندیشیده شود؛ به این سرزمین ، به این جغرافیا و تاریخ تا نحوه ای از زیستن در آن. در این میان آقایان رضا داوری اردکانی، سید محمدامین قانعی راد، محمدرضا اصلانی، سید محمد بهشتی و ابراهیم توفیق هر کدام بنا به اقتضائات و نحوه نگرش خود رنگی بر این سرزمین زده اند. در جلد سوم از این مجموعه «روایت فلسفی از زادبوم ایران»، «تقابل آرمان و واقعیت و سیاست و اقتصاد»، «چگونگی نوبهنو شدن سنت»، «اشرافیت دهقانی»، «سوژهسازی از بالا و سوژهگریزی از پایین»، و... بررسی میشود.