خیلی مواقع شنیدهایم شب قدر شب معمولی نیست! فقط شب دعا نیست! فقط شب بیدار ماندن نیست! فقط شب قرآن به سر کردن نیست! شبی است که قرار است تقدیرمان رقم بخورد؛ قرار است حتی تقدیرمان را تغییر دهیم. هیچ فکر کردهاید چطور میتوانیم در سرنوشت خود تاثیرگذار باشیم؟
در کتاب نقش انسان در تقدیرات شب قدر که به همت نشر محیی، سخنرانیهای محمد شجاعی تدوین و ویرایش شده است، میتوان به پاسخ این سوال رسید.
از نظر مولف در این سه شب باید تلاش کنیم بهترین تقدیرات را برای خودمان رقم بزنیم. از نظر ایشان مسلم است که خودمان بهدرستی نمیتوانیم تقدیرات را مهندسی کنیم، پس به کسانی نیاز داریم که با مهندسی دنیا و آخرت و با خود ما آشنایی زیادی دارند و ما را بهتر از خودمان میشناسند؛ یعنی الله تبارکوتعالی و اهلبیت(علیهمالسلام).
ایشان در ابتدا از شب قدر و فضیلت آن سخن می گوید و به موضوع تفکر در این شب تاکید می کند و در ادامه نیز قرآن را منبع شناخت بهترین تقدیرمی داند و به چرایی آن میپردازد.
وی ادامه می دهد که در شبی که باید برای یکسال آینده برنامه نوشت؛ البته برنامه آماده امضا، بایستی در ابتدا چرتکه بیندازیم و بدانیم آنچه که خواهان آن هستیم در شان حقیقت وجودمان است یا خیر؟! در قدم بعد هم تمام آن چیزهایی که باعث می شوند تقدیرات عالی پذیرفته نشوند را بشناسیم و سعی در اصلاح آن باشیم.
در این کتاب به این مورد اشاره شده است که معصیت، بداخلاقی، حسادت، زودرنجی ، یا آشتی، صلح،دوستی، رشد معنوی، نزدیکی به حق تعالی، حضور قلب بیشتر، نزدیکی به خانواده آسمانی، نزدیکی به امام زمان و... هر چه که بوده، دادههای شما بوده که تعیین کرده است و الان به آن رسیدید. بنابراین،این خود ما هستیم که مشخص می کنیم چه تقدیراتی داشته باشیم.
در واقع ایشان «خودشناسی» را لازمه بهره مندی از شب قدر می دانند و جهل نسبت به خود را مسیر و برنامه گمراهی میدانند.
ایشان از لبیک گفتن به ندای هل من ناصر ینصرنی سخن به میان می آورند و انتظار فرج را بهترین تقدیر شب قدر میدانند.
در واقع باید گفت کتاب نقش انسان در تقدیرات شب قدر، شما را برای درک یک لیلهالقدر با بالاترین دریافتها، آماده خواهد کرد!