کتاب رشحات البحار تالیف آیت الله محمدعلی شاه آبادی توسط انتشارات استادزاده منتشر شده است.
تاریخ سال های پایانی دوره رضاخان و ابتدای دهه 1320 شمسی، سال های تلاش علما برای مقابله با جریانات ضد دین و ضد تشیع و مبارزه با سستی و تحجر است. در میانه، احیای مفهوم قرآن «فطرت» از حکیم و فقیه متأله، آیت الله میرزامحمدعلی شاه آبادی (ره) مبنایی عمیق برای این حرکت ایجاد کرد.
«به فطرتت نگاه کن»، کلامی پربسامد در کتاب رشحات البحار است که اثبات باورهای دینی از آن آغاز می شود؛ نگاه کن به فطرت عاشقت که جز به کمال مطلق آرام نمی گیرد؛ به «فطرتت نگاه کن» که در پی آسایش و آزادی مطلق است و آن را در دنیای تنگ نمی یابد؛ «به فطرت جستجوگرت نگاه کن» که به دنبال کشف رموز عالم و اسرار غیب است.
این کتاب را می توان اصلی ترین کتاب آیت الله شاه آبادی (ره) دانست که در سه بخش نگاشته شده است: «القرآن و العترة»، «الإیمان و الرجعة» و «الإنسان و الفطرة». در بخش اول اتحاد قرآن با عترت در تمام مراتب آن طرح شده و با بیان لزوم بقای قرآن تا قیامت، لزوم بقای اهل بیت با ایشان توضیح داده میشود. در بخش دوم مولف بر پایه تفسیر چند آیه از قرآن کریم، امکان رجعت را از طریق عقلی و نقلی بیان می کند. در بخش سوم آیه سی ام سوره مبارکه روم محور بحث قرار گرفته و نظریه بنیادی مولف را که با نام «نظریه فطرت» شناخته شده به تفصیل تبیین شده است. آیت الله شاه آبادی، فطرت را نحوه وجود انسان می دانند که معصوم از خطا بوده و از انسان جدا نمی شود.
در چاپ جدید، کتاب بر مبنای چاپ سنگی که در زمان مولف منتشر شده تصحیح شده که از تمام چاپ های بعدی کتاب صحیح تر است. همچنین تمامی مصادر و پاورقی ها بازبینی مجدد شده و کاستی های آنها تا حد امکان برطرف شده است.