دکتر «عبدالله نصری» این کتاب را در پنج بخش با عناوین انتظار بشر از دین، جامعیت دین، دیدگاه ها در انتظار بشر از دین، حضور دین در حیات بشر و شبهات نگاشته است.
در این اثر سعی شده تا سوال انتظار بشر از دین مورد بررسی همه جانبه قرار گیرد، از این رو در بخش اول، روش شناسی موضوع مورد بررسی قرار گرفته و سرانجام این نتیجه حاصل شده که باید در ابتدا مراد خود را از دین روشن ساخت و از آنجا که اسلام به عنوان یک دین تحریف نشده مطرح است لذا این موضوع را باید از دیدگاه اسلام مورد بررسی قرار داد.
نویسنده در بخش دوم مبانی دیدگاه های مورد نظر را مورد بررسی قرار داده و مطالبی پیرامون تکامل انسان هدف بعثت انبیا، جامعیت دین، کمال دین، خاتمیت و جاودانگی دین را آورده است.
در بخش سوم دیدگاه های علامه «طباطبایی»، شهید «مطهری»، شهید آیت الله «صدر»، مهندس «بازرگان» و «مجتهد شبستری» مورد بررسی قرار گرفته است .
«عبدالله نصری» در بخش چهارم به سازوکارهای حضور دین در جامعه، قلمرو دین در جهان شناسی، قلمرو دین در انسان شناسی و حضور دین در عرصه سیاست پرداخته است.
نویسنده در بخش آخر کتاب به رد شبهات پرداخته و سه بخش مهم سکولاریزم، عرفی شدن دین و نسبت دین و ایدئولوژی را مورد بحث قرار داده است.