کتاب فلسفه و روش علوم اجتماعی، توسط حمید پارسانیا نوشته شده و انتشارات بوستان کتاب آن را منتشر کرده است.کتاب فلسفه و روش علوم اجتماعی مشتمل بر 10 گفتار و مقاله است که به بخشی از عقبه های معرفتی علم مدرن که اولا بیشتر هستی شناختی و معرفت شناختی است و ثانیا، تاثیر مباشر و قریب در هویت علم دارند، اشاره کرده و تطورات این عقبه ها را در تعامل با تحولات علم پیگیری کرده است. هم چنین به موازات آن عقبه های متناظر با آن ها را در فرهنگ اسلامی و خصوصا ایرانی دنبال کرده و ظرفیت های منطقی آن ها را برای تعامل و تدوین دانش ها و نظریه های مورد نیاز جامعه اسلامی به بحث و گفتگو گذاشته است.
مهم ترین مفاهیمی که در این اثر از دو بعد هستی شناختی و معرفت شناختی موضوع بحث بوده اند این موارد است: عقل، وحی، نقل، شهود، روش و علم تجربی، تجریدی و علم سکولار و علم دینی.
این کتاب در 10 فصل تألیف شده است که عناوین فصول آن عبارتند از: باز اندیشی در هویت و معنای علوم انسانی تطورات معانی عقل تأثیر تحولات معنای عقل در معانی مدرن فلسفه و علوم اجتماعی نسبت مفهوم عقل در قرآن و روایات با عقل در فرهنگ و تاریخ اسلام تطورات معنای علم و علوم انسانی در جهان مدرن و جهان اسلام چیستی علم دینی روش شناسی علم دینی چیستی علوم انسانی اسلامی عقلانیت شهود العِلمُ سُلطان