این کتاب، جلد سوم از مجموعه حرکت های اسلامی معاصر و ترجمه کتاب «الاخوان المسلمون، کبری الحرکات الاسلامیه المعاصره» نوشته دکتر اسحق موسی الحسینی است که نیم قرن پیش در سال 1955 میلادی در بیروت به چاپ رسید و سپس برای بار دوم در سال 1956 میلادی، با تجدید نظر و اضافات به زبان انگلیسی روانه بازار کتاب شد.
کتاب «اخوان المسلمین، بزرگترین جنبش اسلامی معاصر»، به خاطر دقت نظر و بیطرفی محقق و نزدیکی نگارش آن در دوران تأسیس و شکوفایی فعالیت اخوان المسلمین در جهان عرب، از اهمیت و ارزش خاصی برخوردار است و به عقیده مترجم اندیشمند آن، این اثر در کنار کتاب «جمعیت اخوانالمسلمین» (the society of Muslim brother) پروفسور ریچارد میشل، استاد تاریخ دانشگاه میشیگان، از مهم ترین منابع درباره شناخت و تاریخ شکل گیری حرکت اخوان المسلمین هستند. گفتنی است که کتاب اخیر هم با نام «تاریخ جمعیت اخوان المسلمین، ازآغاز تا امروز» در دو جلد از همین مترجم و به همت مرکز اسناد و تاریخ دیپلماسی وزارت امور خارجه منتشر شده است.
نویسنده، این کتاب را درباره تاریخ و اندیشه حرکت اخوان المسلمین در دو بخش تنظیم و نگاشته است. بخش نخست به زندگی و اندیشه ها و سیر فکری امام حسن البناء، رهبر اخوان المسلمین، و هم چنین اصول، دستاوردهای اخوان المسلمین پرداخته شده است و در بخش دوم، روابط اخوان المسلمین با شخصیت ها و گروه های مصری بررسی شده است. بررسی روابط اخوان المسلمین با ملک فاروق، ارتش مصر، محمد نجیب و کمونیست ها، جمال عبدالناصر و... محورهای اصلی بخش دوم از این کتاب هستند.
مترجم و کارشناس برجسته جنبش های اسلامی، این کتاب را برای درس آشنایی با حرکت های اسلامی معاصر و اندیشه و عملکرد آن ها در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و همچنین دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه، تدریس می کرد و این کتاب بیشتر برای استفاده از دانشجویان، ترجمه و منتشر کرده است. پس مخاطبان کتاب، نخست دانشجویان و در مرتبه بعد، همه علاقمندان به آشنایی با حرکت های اسلامی معاصر هستند. لذا مطالعه این کتاب تحلیلی به محققان و همه فعالان نهضت های جهان اسلام و اساتید و دانشجویان رشته علوم سیاسی پیشنهاد می شود.