کتاب «نیمۀ دیگرم» در دو جلد به قلم حجت الاسلام محسن عباسی ولدی، کارشناس برنامه پرسمان تربیتی رادیو معارف است و توسط آیین فطرت تهیه و چاپ شده است. این کتاب، در پی آن است که به نیاز اساسی آموزش مهارت های انتخاب همسر بپردازد. یکی از واقعیت های غیر قابل انکار در جامعۀ ما آمار بالای طلاق است که در برخی از مناطق کشور به هر ازای هر چهار ازدواج یک طلاق به ثبت رسیده است. در این میان آمار بالای طلاق عاطفی هم نگران کننده است. بدون تردید یکی از دلایل اصلی طلاق، انتخاب های اشتباه است؛ انتخاب هایی که نظام عاقلانه و تعریف شده ای بر آن حاکم نیست.
کتابی که در دست شماست. بنا دارد قدم به قدم شما را با مهارت های انتخاب همسر آشنا کند. اگر در آستانه سن ازدواج هستید. کمی از وقت خود را برای خواندن کتاب نیمه دیگرم کنار بگذارید. اثر حاضر، جلد اول از این مجموعه دو جلدی؛ با عنوان "از من بودن تا ما شدن" می باشد که به بررسی مهارت های انتخاب همسر در 4 بخش زیر می پردازد: *بخش اول: هفت نکتۀ کلیدی در انتخاب همسر - پلە اول: تو کدام یک از اینهایی؟ (انتخاب خویش ،قبل از انتخاب همسر) - پله دوم : عکسش را بکش ،اصلش را پیدا کن (قبل از انتخاب همسر ) - پله سوم: تو بگو فرمانده کدام باشد (انتخاب ،بعد از تصمیم یا تصمیم ،بعد از انتخاب؟) - پله چهارم: آن سوی دیوار حرفها (گفتگوی خواستگاری) - پله پنجم: از پشت مردمک مردم (تحقیق) - پله ششم: با فردا برای امروز (مشاوره قبل از پاسخ) - پلە هفتم: ریسمانی آسمانی (توسل) - پرسش های شما
*بخش دوم: هم "تا"یی و هم"راه"ی (کفویت و ابعاد آن) - کفویت چیست؟ - پرسش های شما
* بخش سوم: عاقلانه، عاشقانه یا عاقِلشقانه (نقش محبت در انتخاب همسر) - نیاز به عقل و احساس پیش از ازدواج و پس از ازدواج - احساس سطحی یا احساس عاقلانه؟ - راه پایداری و رشد احساس عاقلانه - اگر پیش از ازدواج احساسی نبود؟ - نقش عقل و احساس پس از ازدواج - پرسش های شما
*بخش چهارم: وقت رسیدن (زمان ازدواج) - رشدهای لازم در ازدواج - پرسش های شما
همچنین این کتاب از کسالت آور بودن اکثر کتب تربیتی و تئوریک بودن آن ها به دور است، زیرا در هر بخش پس از بیان موضوع و توضیح آن، داستان واره ای جهت ملموس کردن آن موضوع قرار دارد که موجب جذابیت کتاب شده است. در ضمن تصاویری هم به کتاب افزوده شده که به رساتر شدن مطالب کتاب کمک می کند.
«از من بودن تا ما شدن» به همراه خود ضمیمه ای دارد که حاوی نثرهای ادبی است. «من میخواهم «تو» بشوم، راست میگویم» نام ضمیمه ی ادبی این کتاب است. حال و هوایی که ضمیمۀ ادبی در وجودتان ایجاد می کند، سرمایۀ خوبی برای عمل کردن به مطالبی است که در این کتاب می خوانید.
گزیده کتاب
تا از تُنگ تَنگ منیت در نیایی؛ به دریای احدیت راه نیابی. آنچه انسان را قرار می برد، "منیت" هایی است که پیکر بندگی می درد، ازدواج، نقطه پایان "من" است و آغاز "او". از همین رو آن را مایه آرامش خوانده اند. پس ازدواج، وقتی به آرامشت برساند، که تو را از منت برهاند. تا من هستی و تنها به فکر خویش، بی قراری و دل پریش، «او» که برایت همسری از جنس خودت آفرید، وجودت طوفان زده ات در ساحل «ما» شدن آفرید. لیک این آرامش پابان راه نیست. "ما" نقطه پرواز "تو" برای رسیدن به "او" است. مقصد، تنها یک خانه است؛ خانه دوست.
***
ازدواج که فقط دیدن و پسندیدن نیست. نه، اصلا فقط دیدن و پسندیدن است؛ اما دیدن که فقط با چشم نیست، نه، اصلا دیدن هم فقط کار چشم است، اما چشم که فقط اینهایی نیست که زیر ابرو و دو طرف بینی ات جا خوش کرده اند. مگر برد نگاه این چشم ها چقدر است که می خواهی همسفرت را با اینها ببینی و بپسندی؟
عقل هم برای خودش چشمی دارد، به کارش اگر بیندازی، حتی به چشم سرت، درست دیدن را می آموزد. خیال نکن اگر چشم عقلت را باز کردی، پایش را می گذارد روی سر دلت.
عقل خودش معلم کلاس عشق است. چشمش را باز کن تا به دلت درست عاشق شدن را یاد بدهد. چشم عقل را که می بندی، فقط به عاشق شدن فکر می کنی، چشم عقل را که باز می کنی، او عاشق شدن را کنار عاشق ماندن می بیند...