●دسته بندی: نظام فکری و اعتقادی اسلام
●ناشر: بوستان کتاب قم
●نویسنده: علی محمد اسدی
●سال نشر: 1403
●تعداد صفحات: 207
توجه به مباحث و موضوعات «حیات برزخی» اثری بسیار شگرف در خودسازی معنوی انسان دارد و به طوری نیکو، بشارت و انذار، که از اهداف مهم رسالت پیامبران الهی است، را در دلها زنده میکند. کتاب «حیات پس از مرگ» با استناد به آیات، روایات و منابع معتبر دینی به بررسی «حیات برزخی» پرداخته است.
نویسنده در این کتاب طبق آنچه که از روایات اهل بیت(ع) استخراج کرده، دوران پس از مرگ انسان را تا روز قیامت، بررسی کرده است؛ همان که در اصطلاح حیات برزخی نامیده می شود. ویژگی خاص این کتاب، ترسیم همه جانبه حیات برزخی است؛ به طوری که از زوایای مختلف، چگونگی ورود انسان به برزخ، آغاز حسابرسی، بیم و امید ها و آنچه که معصومین از برزخ تصویر کرده اند، در این کتاب به تفصیل آمده است.
نویسنده در ابتدا پس از آن که معنا و مفهوم زندگی برزخی را از دیدگاه روایات سنجیده و آن را به تصویر کشیده، با بحثِ «در آستانه ورود»، چگونگی داخل شدن انسان به این معرکه را شرح می دهد و تا آغاز قیامت پابه پای انسان، او را همراهی می کند.
در مقدمه کتاب می خوانیم: «نگارنده این نوشتار به منظور مؤثرتر بودن مژده ها و بیم های «حیات برزخی» نسبت به دیگر مباحث جهان پس از مرگ، و به دلیل این که دوران آن به زودی فرا می رسد، نخستین منزلگاه، گذرگاه آخر و محل تصفیه گناهان است، آن را برگزیده است.»
کتاب در 10فصل تنظیم شده که «در آستانه ورود، برزخ چیست، برزخ در آیینه وحی، برزخ در آیینه عترت، ترسیمی از حیات برزخی، وادی برزخ، تجسم عمل، پرسش های برزخ، پاداش ها و کیفرها و در آستانه دوزخ» عناوین فصل های کتاب را تشکیل می دهند.