کتاب روش فیش برداری به قلم عبدالرحیم موگهی نوشته شده و توسط نشر بوستان کتاب قم منتشر شده است.
فیش برداری یکی از مراحل مهم در فرآیند پژوهش است که تلاشهای علمیِ پژوهشگر را سامان می بخشد و از هدر رفتنِ حجم عظیمی از مطالعات و اندیشه های دانشوران جلوگیری می کند. حسرتِ پارهای از دانشمندان آن است که چرا نکته ها و اندیشه های قبلی خود را در جایی ننوشته اند. برخی هم فیشبرداری می کنند، اما روش تنظیم و دسته بندی آن را نمی دانند، لذا در هنگام استفاده در میان انبوهی از یادداشت های گوناگون، عاجز می مانند.
اثر حاضر در دو بخش تنظیم شده است: روش فیش برداری و روش دسته بندی مطالب در بخش اول از ابزارها، انواع، شکلها و مراحلِ فیشبرداری سخن گفته است و در بخش دوم به اهمیت، انواع و اصول و آدابِ تزئین فیش ها می پردازد. فرا رسیدن عصر (انفجار اطلاعات) و رشد روز افزون دانستنی ها و کشف مجهولات از یک سو و عمر کوتاه و شتاب زمان و گنجایش محدود حافظه انسان و به کارگیری دستگاه های کامپیوتر وماشین های حسابگر وحافظه دار الکترونیکی از سوی دیگر موجب شده است تا روش ثبت معلومات وبایگانی دانش و اندیشه های بشری به شیوه های گوناگون اهمیت و ارزش ویژه ای یابد.
(یادداشت برداری) از مطالعات و (فیش برداری) در تحقیقات و (دسته بندی مطالب) و(تنظیم مواد و اطلاعات) و طبقه بندی هر کدام در جایگاه خود یکی از مرسوم ترین و عمومی ترینِ این شیوه ها درجامعه فرهنگی امروز ماست. آن چه در کتاب روش فیش برداری آمده و از آن گفت و گو خواهد شد مباحثی در این زمینه است که از مهم ترین (مراحل تحقیق و مطالعه) به شمار می آید.