●دسته بندی: مباحث نظری ادبیات
●ناشر: موسسه فرهنگی هنری پگاه روزگار نو
●نویسنده: یوسفعلی میرشکاک
●سال نشر: 1393
●تعداد صفحات: 516
برای نمونه، سطرهایی از این کتاب را با هم می خوانیم:
«نیما از شهر به طبیعت می گریزد اما طبیعتی مجرد که جز در ذهن و زبان او وجود ندارد (مگر در حدود مظاهر زبانی). حتی در مسافرت هرساله ی وی به مازندران نباید به دنبال آن طبیعت گشت. این طبیعت، طبیعت همه ی ماست حتی طبیعت آن ها که نه شعر نیما را می خوانند و نه او را می شناسند. طبیعتی که هم نسلان نیما آن را با تمام تاروپود وجود خود جذب کرده بودند، چراکه تمدن جدید در حال نابود کردن آن در ساحت اصلی (طبیعت مادی و معنوی مشرق زمین) بود.»
«درست در سال هایی که اخوان با تمام وجود نومیدی فردی و جمعی را به جان می آزماید و خواسته و ناخواسته حوالت گوی عصر نیست انگاری در هر سه وجه فردی، قومی و جمعی است، شاملو با تمام امید خود دست در آغوش است چنانکه گویی هیچ آرزویی ندارد و از هیچ حادثه ای وحشت نمی کند. شاملو هر بار عیار عشق حریفان را به محک ازدواج زده و آیدا را نیز از این آزمون معاف نکرده است.
این آیدا است که برخلاف همسران قبلی شاعر، ثابت کرده که ازدواج، مهر او را کاهش نداده است. مادری کردن معشوق در حق عاشق، یگانه پاسخ درست به عشق اوست و آیدا در این پایگاه به قدری مادر و همسر و دیگر وجوه زنانگی را هم تافت می کند و شاعر عاشق را از تمام این وجوه بهره مند می سازد که به نخستین اسطوره ی شعر معاصر بدل می شود.»