این اثر که مجموعه مقالاتی را درباره ی موضوع هرزه نگاری و مستهجن پردازی در برمی گیرد، مجموعه ی کاملی از تاریخچه ی هرزه نگاری، علل و عوامل به وجود آمدن آن، پیامدهای هرزه نگاری در زندگی فردی و اجتماعی در ایران و جهان، راه های جلوگیری از اثرات شوم هرزه نگاری و ... است.
در این کتاب، از سه دیدگاه «فرهنگی، اجتماعی»، «پزشکی» و «دینی» به موضوع هرزه نگاری پرداخته شده است. همچنین راه کارهای مقابله با اثرات هرزه نگاری و راه های جلوگیری از مبتلا شدن به این پدیده ی شوم اجتماعی نیز بیان شده است.
در مقدمه ی ناشر آمده است: «پوشیده نیست که این پدیده، وجوه بسیاری از مناسبات و معاملات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و حتّی امنیتی ساکنان زمین و به ویژه ساکنان شرق اسلامی را مبتلای به بحران و آلوده به ناهنجاری رفتاری، در مقیاس خرد و کلان ساخته است.
وجود نوعی پرهیز و تحفّظ (محافظه کاری) در وقت گفت و گو و بررسی این پدیده، یعنی «هرزه نگاری و مستهجن پردازی» در میان مسئولان و مدیران تصمیم گیرنده ی کشوری، در سطح کلان و خانواده ها، در سطح خرد، سبب شده تا این بیماری با گذار از مراتب ابتدایی، در شکل یک بحران خود را بنماید و باعث آن شود تا بسیاری از فرصت ها برای کنترل و اصلاح گری از بین برود. اثر حاضر پیش درآمدی در شناسایی وجوه مختلف این پدیده است و تذکاری برای توجّه جدّی به آن.»
واکنش خواننده پس از پایان کتاب: از ابعاد گسترده و عمیق این ماجرا به طور کامل به وحشت می افتید و برای نجات آنانی که درگیر آن هستند، خود را به آب و آتش خواهید زد!