چگونه می توان در حوزه هنرهای نمایشی، قرآن کریم را دستمایه خلق اثر قرار داد و از داستان های حکمت آمیز قرآنی بهره برد؟ اصلا آیا موضوعات و داستان های قرآن ظرفیت های نمایشی دارند و می شود از آن ها در تئاتر استفاده کرد؟ چگونه می توان داستانی قرآنی چون حضرت یوسف (ع) را در ساختار درام هضم کرد و جلوه های دراماتیک به آن بخشید؟ این گونه سئوالات، همواره دغدغه ذهنی نویسندگان و هنرمندانی بوده که خواسته اند از قرآن به عنوان گوهر و منبعی پر ارزش در تئاتر استفاده کنند. محمدعلی خبری با نگارش کتاب حکمت، زیبایی، و عناصر نمایشی قصه یوسف (ع) در قرآن کریم، قدمی در این راه برداشته است.
خبری در این کتاب، داستان حضرت یوسف را از زاویه نمایشی مورد بررسی قرار داده و سعی کرده که جلوه های دراماتیک این داستان را نمایان کند. در واقع، هدف اصلی نویسنده این بوده که داستان های قرآن مجید و عوامل شکل گیری حکمت هنر اسلامی و چگونگی استفاده از این نگرش به داستان های قرآن را به مخاطبانش بشناساند.
نویسنده کتاب با علم بر این که همواره الهام درام نویسان و نمایشنامه نویسان یا از طریق قصه ها و داستان ها و یا از طریق منابع مکتوب و یا غیرمکتوب بوده، خواسته تا راهکاری را برای نویسندگان ارایه دهد تا آنها را با یکی دیگر از جلوه های قرآن کریم که همان قصه گویی است، آشنا کند.