در این اثر نویسنده به عملکرد و فعالیت های بسیج دانشجویی پرداخته است. ساختار این کتاب در سه بخش کلی می باشد، بخش اول به مؤلفه های هویتی انقلاب اسلامی می پردازد و سعی در ارائه ی تصویری اجمالی از اصول و ارزش های مورد قبول انقلاب اسلامی داشته و تفاوت های آن را با سایر انقلاب ها بر می شمرد.
بخش دوم، به دنبال توضیح و تفسیر ابعاد بسیج مردمی و نسبت آن با انقلاب بوده و تاثیرگذازی این نهاد را در حفظ و حراست از انقلاب در عرصه های نظامی فرهنگی و غیره را به مخاطب عرضه می کند. در فصول دوم وسوم این بخش به طور خاص به چگونگی تشکیل بسیج دانشجویی پرداخته شده و ارزش های مورد قبول در بسیج دانشجویی که برگرفته از ارزش های انقلاب است توضیح داده شده است.
بخش سوم و پایانی که مهم ترین و حجیم ترین بخش نیز هست، با دسته بندی مسائل داخلی به دو دوره ی اصلاحات و دولت اصول گرا و یک فصل مجزا برای توضیح نقش آفرینی بسیج دانشجویی در قبال تحولات بین المللی، تلاش دارد روایتی مستند گونه از فعل و انفعالات سیاسی داخلی و بین المللی و کنش و واکنش های بسیج دانشجویی در قبال این محیط پر تغییر ارائه نماید و هدف از این بخش توصیف نقش بی نظیر و بی بدیل بسیج دانشجویی در مقابله با تهاجم نرم دامنه دار و مستمر کشورهای غربی به رهبری ایالات متحده آمریکاست به منظور نابودی هویت و استحاله ی درون مایه ی انقلاب اسلامی در عرصه های سیاسی اقتصادی و فرهنگی با هدف هم سو نمودن خط مشی های کلی نظام جمهوری اسلامی با سیاست های خود از طریق تربیت نسل جدیدی از نخبگان پرورش یافته با آموزه های لیبرالیستی و ایجاد تغییر نگرش در آنان و جابجایی نخبگان سیاسی-فرهنگی دلخواه با نخبگان معتقد به آرمان های انقلاب اسلامی صورت می گرفت که در نهایت با ایستادگی دانشجویان بسیجی با ناکامی مواجه شد.