120,000
تومان
10 ٪
108,000
تومان
افزودن به سبد خرید

تاریخ اسلام - جلد اول: از جاهلیت تا رحلت پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله

دسته بندی: تاریخ اسلام

ناشر: دفتر نشر معارف

نویسنده: مهدی پیشوایی

سال نشر: 1392

تعداد صفحات: 332

28
امتیاز
2
نفر
3.5 از 5
فروش پیامکی این محصول
معرفی کتاب
گزیده کتاب
مشخصات
نظرات کاربران
بریده های انتخابی شما

معرفی کتاب

کتاب تاریخ اسلام - جلد اول: از جاهلیت تا رحلت پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله)، نوشته مهدی پیشوایی است و توسط دفتر نشر معارف منتشر شده است. تاریخ در پیوند با زمان و انسان معنا می یابد و حتی تأثیر تاریخ و گذر زمان نه تنها در یک فرد که در ملت ها و نژادها روشن است. باید اندیشید و در نهایت به داوری نشست. نویسنده با همین اندیشه، می خواهد دفتر قطور تاریخ را به رویمان بگشاید و از اسلام بنویسد.
مهدی پیشوایی این مجموعه را در پنج بخش اصلی و شانزده فصل تدوین کرده است و می کوشد تا برای هر یک از حوادث عصر نبوی، منابع جداگانه و متنوعی بیاورد. همچنین با بیان شواهد قرآنی و حدیثی، حوادث را از شکل گزارش صرف بیرون آورده و به تحلیل و بررسی مناسب برخی از آنها پرداخته و به شبهه های مربوط به هر موضوع نیز توجه کرده است.
مهم ترین عنوان های مطالب کتاب تاریخ اسلام - جلد اول: از جاهلیت تا رحلت پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) عبارتند از:
جزیره العرب (موقعیت جغرافیایی، اجتماعی و تمدنی)، صفات و روحیات عرب، ادیان و مذاهب در شبه جزیره عربستان و اطراف آن، محمد (صلی الله علیه و آله) از تولد تا بعثت، کودکی و نوجوانی حضرت محمد (صلی الله علیه و آله)، جوانی حضرت محمد (صلی الله علیه و آله)، از بعثت تا هجرت، دعوت علنی و آغاز مخالفت ها، پی آمدهای مخالفت قریش و اقدامات آنان، همسران پیامبر، اقدامات اساسی پیامبر اسلام در مدینه، تشکیل نیروهای رزمی اسلام و از دعوت جهانی تا رحلت پیامبر اسلام.

گزیده کتاب

با افزایش روزافزون مسلمانان، قریش که از گفتوگو با ابوطالب نتیجه نگرفتند و بنی هاشم به حمایت از پیامبر اسلام برخاستند، از آزار جانی پیامبر ناتوان شدند و به آزار و شکنجه تازه مسلمانان پرداختند با این امید که آنان را زیر فشار و شکنجه از اسلام باز گردانند.

مشکل قریش این بود که تازه مسلمانان از یک یا دو قبیله نبودند که بتوان به آسانی آنها را سرجایشان نشاند، بلکه از هر قبیله چند تن این آیین را پذیرفته بودند. نگاهی به فهرست مهاجران حبشه که به دنبال فشار و آزار مشرکان، در سال پنجم بعثت مجبور به ترک مکه شدند، نشان می دهد که زنان و مردانی از قبایل مختلف مانند:
بنی عبدشمس، بنی اسد، بنی عبدالدار، بنی زهره، بنی مخزوم، بنی جُمَح، بنی عَدِی، بنی حارث، بنی عامر و بنی امیه مسلمان شده بودند. از این رو مشرکان تصمیم گرفتند که هر قبیله مسلمانان خود را شکنجه کند تا با مداخله افراد قبایل دیگر، تعصب آنها تحریک نشود و عکس العمل نشان ندهند.

آزارها و شکنجه ها، بیشتر متوجه نومسلمانان مستضعف بود که گفتیم برده یا غریبه و بدون پشتوانه قبیلگی بودند. یاسر، پسرش عمار، بِلال بن رَباح، خَبّاب بن اَرَتّ، ابوفُکیهَه، عامربن فُهَیره، صُهَیب بن سِنان، و از زنان و کنیزان، سُمیه، امّ عُبَیس (یا ام عُنیس)، زِنِّیره، لَبیبه (یا لُبَینَه) و نَهْدیه، از افرادی بودند که برحسب مورد، با گرسنگی و تشنگی، زندانی کردن، کتک زدن، در شدت گرمای ظهر روی ریگهای گرم مکه خواباندن، یا در آن گرما زره آهنین پوشاندن، طناب به گردن بستن و به دست کودکان سپردن، شکنجه شدند.

اطلاعات کتاب

  • زبان کتاب: فارسی
  • سال نشر: 1392
  • چاپ جاری: 38
  • شمارگان: 5000
  • نوع جلد: جلد نرم
  • قطع: وزیری
  • تعداد صفحات: 332
  • ناشر: دفتر نشر معارف
  • نویسنده: مهدی پیشوایی

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام

برای ثبت بریده ای از کتاب لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام