مفهوم جهانی شدن یا جهانی سازی و بررسی هستی شناختی و امکان و نوع جهانی شدن حقیقی و مصطلح به اضافه بررسی قلمرو و گستره فرصت ها و تهدید های جهانی سازی از مباحثی است که در این کتاب مورد بررسی قرار گرفته شده است.
به نظر می رسد از نظر مفهوم انتخاب واژه ای «جهانی سازی» مبانی نظری، مؤلفه ها، رویکرد انتقادی و ابعاد ارزشی و هنجاری خود را فریاد می زند. اما واژه جهانی شدن می کوشد تا ابعاد هنجاری، احساسی و ارادی خود را مخفی کند و خود را به مثابه واقعیتی صرف و اجتناب ناپذیر نمایان سازد و در واقع تحلیل کند. مدعیان و طرفداران انتخاب واژه «جهانی شدن» ظاهرا به خوبی می دانند که انتخاب لفظ شدن بهتر می تواند بیانگر وجه به اصطلاح بی طرف یا غیر جانبدارانه ی آنها باشد. به نظر می رسد وقت آن رسیده باشد که تنها به آن ابعاد از جهانی شدن یا جهانی سازی بسنده کنیم که با واقعیات انطباق دارد. البته بدون غفلت از نگرش انتقادی و نقش اراده های انسانی. برای مثال به جای استفاده از واژه عام «جهانی شدن» یا «جهانی سازی» بگوییم «جهانی سازی ارتباطات» «جهانی سازی الگوی مصرف». به طور قطع برخورد فروتنانه ، امکان توجه به فرصت ها و امکانات جهانی سازی از قبیل فرصت مفهومی نگاه جزئی به پدیده ها و فرصت ابزاری تکنولوژی ارتباطات و اطلاعات را برای جوامع مختلف بدون غفلت از نگاه جامعه به آن و آسیب ها و تهدیدات آن فراهم کند.
عماد افروغ (زاده ۱۳۳۶ در شیراز) نویسنده و جامعه شناس است. او نمایندهٔ مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در دورهٔ هفتم و رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس بود.