نمایش روحوضی: زمینه، زمانه و عناصر خنده ساز
سال نشر : 1387
تعداد صفحات : 118
معرفی کتاب
در واقع لزوم ثبت، حفظ و احیای نمایش روحوضی با توجه به نیاز بشر امروز به خنده، دلیل اصلی تولید انتشار این کتاب دانسته شده است.در این کتاب می توانید مباحثی همچون «بازشناسی ماهیت خنده»، «کمدی چیست» و «ماهیت و ساختار نمایش های شادی آور ایرانی» مطالعه کنید.نمایش روحوضی از تکمیل نمایشی ابتدایی به نام تقلید (مضحکه) و با وارد شدن پرسناژی به نام «سیاه» به جود آمده است و بیشتر در جشن های شادی، نظیر عروسی اجرا می شد. نویسنده در کتاب «نمایش روحوضی؛ زمینه، زمانه و عناصر خنده ساز» مفصلاً درباره نمایش های شادی آور ایرانی بحث می کند تا بار دیگر به شکلی ژرف و عمیق، ریشه های این گونه از نمایش بررسی و شناسایی شود. او حتی تلاش می کند تا در مقاطعی از تاریخ، مانند تحولات سیاسی پس از کودتای 28 مرداد 1332، تأثیر مسائل اجتماعی بر روند نمایش های طنز روحوضی را بررسی و معرفی کند.نویسنده در مقدمه نگاهی به تاریخ نمایش در ایران در انواع مختلف شادی آور و حتی در مقابل تعزیه و نمایش های مذهبی دارد و در فصل های بعدی به تفصیل درباره نمایش های شادی آور ایرانی سخن می گوید و سعی دارد به زمینه هایی که به ساختار و تکامل این نمایش ها کمک کرده، اشاره کند.
فصل نخست به بازشناسی ماهیت خنده اختصاص دارد. او ابتدا از خنده و رویکردهای پزشکی و از اینکه لبخند زدن حتی بر تعداد ضربان قلب، فشار خون، تنفس و اسپاسمِ سر، بدن و حرکات بازوها تأثیر می گذارد، سخن می گوید. در ادامه برای تکمیل کار از خنده و خندیدن در آینه اسلام و تأثیر روانی آن بر انسان مطالبی را مطرح می کند.
در فصل دوم به کمدی و ریشه های آن از نظر ارسطو، ریشه های یونانی و آتنی می پردازد و پس از آن انوع کمدی، یعنی کمدی کهن، میانه، نو، احساساتی و... را تشریح می کند.
ماهیت و ساختار نمایش های شادی آور ایرانی و بررسی عناصر خنده ساز در نمایش شادی آور روحوضی، فصول بعدی این کتاب را تشکیل می دهند.
-
زبان کتابفارسی
-
سال نشر1387
-
چاپ جاری1
-
تاریخ اولین چاپ1387
-
شمارگان2200
-
نوع جلدجلد نرم
-
قطعرقعی
-
تعداد صفحات118
-
ناشر
-
نویسنده
-
وزن167
-
ISBN - شابک978-964-506-458-5
-
تاریخ ثبت اطلاعاتچهارشنبه 6 خرداد 1394
-
شناسه26878
-
دسته بندی :
محصولات مرتبط