100,000
تومان
افزودن به سبد خرید

درآمدی بر معرفت شناسی نوصدرایی - جلد اول: تحلیل معرفت

دسته بندی: منطق، فلسفه و عرفان

ناشر: موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران

نویسنده: عبدالحسین خسروپناه

سال نشر: 1392

تعداد صفحات: 318

6
فروش پیامکی این محصول
معرفی کتاب
مشخصات
نظرات کاربران
بریده های انتخابی شما

معرفی کتاب

معرفت‎شناسی دانشی است که در باب معرفت و شناخت نظریه‎پردازی می‎کند و در باب ماهیت، حدود، پیش‎فرض‎ها و مبانی معرفت نظریه‎پردازی می‎کند و شامل معرفت‎شناسی مطلق و معرفت‎شناسی مضاعف مانند معرفت‎شناسی علم، معرفت‎شناسی معرفت دینی، معرفت‎شناسی عرفان و شهود و دیگر گونه‎های معرفتی است. براساس رویکردهای فلسفی، معرفت شناس و فیلسوف معرفت نظریه‎پردازی خویش را بر یکی از رویکرد‎های زیر استوار داشته است:
معرفت‎شناسی‎های مبتنی بر فلسفه اسلامی، در این سنت فلسفی چندین نظام معرفت‎شناسی وجود دارد و یا می‎توان بر اساس نظرات فیلسوفان مسلمان آنها را تنسیق و تدوین نمود، مانند نظام معرفت‎شناسی سینوی، صدرایی یا نوصدرایی.
معرفت شناسی‎های مدرن که مبتنی بر آراء فیلسوفان عقل‎گرا یا تجربه‎گرای قرون جدید غرب هستند و نظام‎های معرفت شناختی دکارت، لاک، هیوم و کانت از اهمیتی بسیار برخوردارند.
معرفت‎شناسی‎های مبتنی بر فلسفه تحلیلی که عموما با عنوان «معرفت‎شناسی معاصر» از آن یاد می‎شود.
معرفت‎شناسی‎های مبتنی بر فلسفه‎های اروپایی مانند هرمنوتیک فلسفی، ساخت‎گرایی، پساساخت‎گرایی و مانند آن.
مرگ معرفت‎شناسی نیز رویکردی در میان فلسفه‎های پست‎مدرن است که منکر امکان دانشی مدون در باب معرفت است.
کتاب حاضر عهده دار توضیح و رفع ابهامات در مبادی تصوری و مبادی تصدیقی «معرفت نوصدرایی» است تا در بخش‎های آینده به دو پرسش اصلی رئالیسم معرفتی یعنی «ارزش شناخت» و «تحصیل معرفت» بپردازد. ادعای اصلی این کتاب این است که «فلسفه معرفت» در اندیشه نوصدرایی که شامل دو بخش «هستی‎شناسی شناخت» و «معرفت‎شناسی»است، علی‎الاصول باید دارای انسجام باشد و نوصدرائیان از همان مفاهیم و ادله‎ای در معرفت‎شناسی استفاده کنند که مبتنی بر حکمت صدرایی است اما در مقام تحقق مشاهده می‎شود این مفاهیم گاه دچار تعدد معنا شده و مقصود از مفاهیمی چون تصور، تصدیق علم حصولی، ادراک و مانند آن با آنچه در «هستی‎شناسی شناخت» آمده تفاوت‎هایی دارد. هدف این کتاب بازشناسی و باز‎سازی مبادی تصوری و تصدیقی «معرفت‎شناسی نوصدرایی» سازگار با نظریات و لوازم «هستی‎شناسی شناخت در حکمت صدرایی است.»
این کتاب به ده فصل تقسیم‎بندی شده است، در فصل اول به معرفت‎شناسی نو‎صداریی، در فصل دوم به علم حضوری و مناط حقیقی معرفت، در فصل سوم به معرفت تصویری و تصدیقی، در فصل چهارم به قضیه و تحلیل معرفت‎شناختی آن، در فصل پنجم به شناخت کلی، در فصل ششم به شناخت مفهومی و انتزاعی، در فصل هفتم شناخت اعتباری، در فصل هشتم به ظن و یقین در معرفت تصدیقی، در فصل نهم به معرفت روشمند و دانش مدون، در فصل دهم به معرفت در معرفت‎شناسی معاصر و نوصداریی می‎پردازد.

اطلاعات کتاب

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام

برای ثبت بریده ای از کتاب لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام