یکی از روش های مؤثر برای علاقمند کردن کودکان به مطالعه (دوران قبل از دبستان و در دوره دبستان) داستان گویی و کتاب خوانی است . این آثار، درعین کوچکی، با مدنظر قراردادن همه جنبه های مهم و مورد لزومِ مباحث مطروحه، بر آن است که عمق و جامعیت موضوع را حفظ کند. در نتیجه فرهیختگان عرصه های مورد اشاره اعم از مدرسان، منتقدان ادبی و نویسندگان نیز میتوانند مخاطبان آن باشند.
همچنین بیان ساده و روان و همه فهم مسائل، این مجموعه را قابل استفاده علاقه مندان به ادبیات، ادب جویان و دانشجویان رشته ادبیات می سازد. بی پیرایگی مطالب، خود داری از ورود به بحث های حاشیه ای و همچنین تفکیک مطالب درقالب کتاب های جداگانه، سبب کوچکی و کم حجمی مجلدهای این مجموعه شده است، که این امر به نوبه خود می تواند مطلوب خوانندگانی باشد که فرصت، حوصله یا امکان مالی کمتری برای مطالعه یا خرید آثار حجیم وسنگین دارند و در ضمن، برای این افراد آزادی انتخابِ بیشتری فراهم آورد.
تفاوت دیگر این مجموعه با مجموعه های مشابه، درغیر انفعالی بودن، و داشتن جنبه تحلیلی و انتقادی نسبت به مقوله های مطروحه، و طرح جنبه های مختلف (مثبت و منفی) مسئله در کنار هم است. امید که این کتاب های کوچک بتوانندبه سهم خود، نقشی مؤثر درشکل گیری و پیشبرد ادبیات متعهدِ پیشروِ بومی در کشور ما ایفاد کنند.
کتاب حاضر که جلد هفتم از این مجموعه می باشد، راه های علاقمند کردن کودکان به مطالعه را بیان می کند. در مقدمه کتاب علاوه بر ضرورت مطالعه در بین اقشار مختلف جامعه آمارهای دقیقی از میزان مطالعه و تولید کتاب در برخی کشورهای جهان ارائه شده است. کتاب دارای چهار بخش اصلی است که به راهکارهای علاقمند کردن کودکان به مطالعه ۱ـ در خانواده ۲ـ در مدرسه ۳ـ سایر نهادهای فرهنگی جامعه ۴ـ ملاحظات ویژه در کتابخانه های کودکان و نوجوانان پرداخته است. نکته قابل توجه و مهم این کتاب معرفی کتاب های مناسب گروه های سنی الف تا ه می باشد.