ین اثر می کوشد موضوع نظم و انضباط را با تمرکز بر نگاه مکتب های مختلف بررسی کند.
«موضوع نظم و انضباط، فصل مهمی در زندگی فردی بشر و اداره جوامع داشته است. از این رو موضوع مذکور چه در آموزه های وحیانی و چه در پژوهش های انسانی مورد توجه قرار گرفته است.» این نخستین بخش از سخن نویسنده با مخاطب درباره طرح اهمیت موضوع نظم و انضباط است.
لطیفی در ادامه به این نکته اشاره کرد که تبیین، تعریف و پرداختن به موضوع نظم و انضباط از جهان بینی و ارزش های مکاتب فکری متاثر بوده، در نتیجه پاسخ به این پرسش که نظم و انضباط چیست و چگونه اعمال می شود همواره متفاوت است.
نگارنده «مبانی و اصول نظم و انضباط در سازمان» تلاش کرده با نگاه به تمامی برداشت ها، به مبحث نظم و انضباط به «ریشه ها و مناقشه های مورد توجه در هر یک بپردازد.»
نویسنده از منظر دین اسلام نیز به موضوع نظم و انضباط نگاه کرده است. لطیفی در توضیح نگاه اسلام به مقوله نظم و انظباط این گونه می آورد: « پرواضح است که نگاه اسلامی تحت تاثیر تلقی از جهان و انسان و خلقت خواهد بود، موضوعی که در کتاب بدان تاکید شده است.»
کتاب «مبانی و اصول نظم و انظباط در سازمان» در واقع رساله دکتری نگارنده است که در 15 فصل تدیون شده است.
سه فصل نخست کتاب «نگاه پارادایمی، کلان و خرد به نظم و انضباط»، «نظم و انضباط در جامعه شناسی»، «مبانی فلسفی نظم و انضباط در مدیریت» نامگذاری شده است.
«پژوهش های اسلامی درباره نظم و انضباط»، «واسازی مفهومی نظم و انضباط در سازمان»، «برپایی گونه شناسی نظم و انضباط در سازمان» و «اصول حاکم بر نظم و انضباط کارکنان» عنوان های چهار فصل بعدی کتابند.
نگارنده برای چهار فصل بعدی عنوان های «اصول حاکم بر حوزه رهبری و مدیریت»، «اصول حاکم بر حوزه ایمان و اخلاق»، «اصول حاکم بر حوزه قانون و مقررات» و «اصول حاکم بر حوزه افراد» را انتخاب کرده است.
لطیفی در سه فصل پایانی اصول دیگری را باعنوان های «اصول حاکم بر حوزه تربیت»، «اصول حاکم بر حوزه تشویق و تنبیه»، «اصول حاکم بر حوزه فرهنگ و جامعه» مورد بررسی قرار داده است. نگارنده سخن پایانی را در فصل پانزدهم گنجانده است.