در مجموعه از چشم انداز امام علی(ع) چهل موضوع مهم و اساسی از منظر آن حضرت ترسیم شده است. در تدوین این مجموعه کم نظیر که تا کنون برخی از دفاتر آن به چاپ های بیش از ده نوبت رسیده اند به اقتضائات مخاطب اصلی آن یعنی نوجوانان و جوانان توجه خاص شده است.
در هر دفتر از این مجموعه به تنهایی بحث مستقلی مطرح و به پرسش و شبهه ای اساسی پاسخ داده شده است و نثر روان، جذاب، جوان پسند و کم حجم از ویژگی های منحصر به فرد مجموعه ی چهل جلدی از چشم انداز امام علی(ع) می باشد.
روایت دریا، شهید و شهادت، برادری داشتم که ...، شرحه شرحه، قاسطین، مارقین و ناکثین، تصمیم های بزرگ جوانی، نظارت بر دولت، رابطه هست ها و بایدها، مخالفان سیاسی، رهبر و رهبری، امام علی(ع) و هنر، جوان، حقوق متقابل مردم و حکومت، حرف های فیروزه ای، نیاز به دین، کار و دین، مرگ، چالش های دینی، اعتدال و پرستش و... از عناوین این مجموعه 40 جلدی به شمار می روند.
در هفدهمین دفتر که مشحون از حکایات و سخنان امام علی (ع) است مولف، نخست جمعی از دنیاگرایان بی وفا در زمان امام علی (ع) را معرفی می کند که از آن حضرت روی گرداندند از جمله این افراد عبارت اند از" :ابوموسی اشعری"، "اشعث بن قیس"، "زبیر بن عوام"، "عایشه"، "طلحه بن عبیدالله ."در پی آن، از افرادی سخن می رود که از یاران وقاعی آن حضرت بوده، لحظه ای او را تنها نگذاشتند .برخی از این افراد عبارت اند از" :ابوذر غفاری"، "اصبغ بن نباته"، "حجر بن عدی"، "عمار یاسر"، "مالک اشتر "و "عبدالله بن عباس "نام برد .