مجموعه مقالات این کتاب در بررسی سینمای جنگی و موضوعات مربوط این گونه سینمایی شکل گرفته اند. منابع مکتوب در این حوزه آن قدر کم شمارند که اضافه شدن هر کتاب جدید می تواند برخی از نقص ها و کمبودها را جبران کند.
در این مجموعه تلاش شده کار متفاوتی انجام شود و برخلاف نمونه های مشابه، از طریق تفکیک وقایعی که منجر به ساخته شدن فیلم های جنگی شده اند، پیش رود. یعنی ابتدا به خود جنگ ها و شرایط و دلایل شکل گیریشان پرداخته شده و فیلم های ساخته شده درباره هر جنگ مرور شده و سپس مباحث جزئی تر مورد توجه قرار داده شده است.
اولین بخش کتاب «داستان اسلحه» که توسط حسین معززی نیا گردآمده و نوشته شده، در باره فیلم های جنگ جهانی اول است. "درسنگرهای گل آلود جبهه فرانسه" و "چرخش چاقوی فیلم ساز در زخم تماشاگر" از عناوین این بخش است.
در بخش دوم به فیلم های جنگ جهانی دوم با عناوین: از گتوهای ورشو و دروازه های استالینگراد تا...، تصویر اصیل میدان های نبرد، نجات سربازان رایان چگونه فیلم برداری شد و جنگ چیز باشکوهی نیست، پرداخته شده است.
در فصل سوم و مربوط به فیلم های جنگ ویتنام، عناوین: چاله های دوزخ در سرزمین سرسبز، همه مصائب یک فیلم ساز، فیلمی در حال تکوین و در جنگ برنده ای وجود ندارد، دیده می شود.
فیلم های جنگ خلیج فارس (1991) و فیلم های جنگ بوسنی (95ـ1992) موضوعات چهارمین و پنجمین کتاب «داستان اسلحه» است.
موضوع آخرین بخش این کتاب ،فیلم های جنگ تحمیلی عراق علیه ایران است که با عناوین: معناهای بیان شده، قصه های تعریف نشده، گزارش اقلیت، دردسرهای میل به پرزدن، آواز کشتگان و زیبایی جلوه های ویژه، بررسی شده اند.