۳۱۰٬۰۰۰
تومان
10 ٪
۲۷۹٬۰۰۰
تومان
افزودن به سبد خرید

بحران مالی سال 2008: ریشه ها، پیامدها و راهکارها

دسته بندی: آثار و پیامدهای صهیونیسم و استکبار بین المللی

ناشر: دانشگاه امام صادق (ع)

سال نشر: 1390

تعداد صفحات: 608

2
فروش پیامکی این محصول
معرفی کتاب
مشخصات
نظرات کاربران
بریده های انتخابی شما

معرفی کتاب

بروز بحران مالی اقتصادی 2008 که از آمریکا به سایر کشورها منتقل شد فرصتی بی بدیل برای اقتصاددان به وجود آورد تا به تأملی دوباره تئوری‏ها و توصیه‏ های سیاستی متعارف بپردازند. بدون شک این دوره، فرصت مغتنمی نیز برای اقتصاددانان کشور ما به وجود آورده تا با تدقیق در ریشه این چالش‏های اقتصاد سرمایه‏داری، راه حل‏های عاری از تکرار نقاط ضعف نظریات رایج برای کشور ارائه دهند. به نظر می‏رسد اگر شرایط رکودی و بحران دهه 1930 زمینه ساز مناسبی برای تجدیدنظر در اقتصاد کلاسیک و ارائه نظریات کنیزی‏ها به وجود آورد، شرایط موجود نیز می‏تواند بستری مناسب برای ارائه رویکردها و راه حل‏هائی جدید در حوزه اقتصاد کلان و مباحث پولی و مالی باشد. دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق علیه السلام با همکاری معاونت اقتصادی وزارت اقتصاد و امور دارائی با هدف بررسی دقیق‏تری از ابعاد این بحران، اقدام به برگزاری سلسله نشست‏هایی با حضور اساتید محترم و صاحب نظر در این حوزه نمود و از سوئی دیگر ترجمه برخی از مقالات مهم درباره این بحران را انجام داد و در کنار برخی یافته‏های علمی اساتید محترم و پژوهشگران این حوزه، مجموعه حاضر را تدوین و جهت استفاده علاقمندان تقدیم می‏نماید. کتاب حاضر نیز از همین سلسله نشستها تشکیل شده است. این کتاب از یک مقدمه با عنوان «بحران مالی سال 2008 و ضرورت تعمق بیشتر در بنیان های سرمایه داری» و سه بخش تشکیل شده است.

بخش اول با عنوان «سخنرانی ها»؛ به بررسی مباحث زیر پرداخته است: بحران نظام سرمایه داری، بحران مالی جهانی و آثار آن بر اقتصاد ایران، ریشه ها و علل بحران مالی سال 2008، سیستم های هشدار دهنده بحران های اقتصادی- مالی و دلالت های آن برای مالیه اسلامی، بحران مالی 2008، درس هایی برای نظام بانکی و بازار سرمایه ایران، بررسی تصمیمات اتخاذ شده در مورد بحران مالی در اجلاس گروه بیست، و بررسی ریشه های بحران مالی: درس هایی برای اقتصاد اسلامی.

بخش دوم با عنوان «مقالات»؛ به بررسی مباحث زیر پرداخته است: بحران بدهی در اقتصاد ایالات متحده، بحران مالی 2009- 2007، نقش دولت و آینده مقرراتگذاری بر بازارهای مالی، و اقدامات دولت آمریکا برای مهار بحران مالی در سال 2008.

بخش سوم با عنوان «متون و مقالات ترجمه شده»؛ نیز به بررسی مباحث زیر پرداخته است: پدیدارشناسی بحران مالی، ساختار شناسی بحران مالی، تحلیل پست کینزینی از بحران های مالی در جهان در حال توسعه و جهت گیری هایی برای اصلاح، بانکداری و بحران های مالی، بازگشت اقتصاد رکودی و بحران 2008، بحران مالی و دشوار شدن تأمین سرمایه بانک ها، بحران مالی و ضرورت اصلاح سیستم مالی جهان (متن سخنرانی جوزف استیگلیتز)، مالیه جهانی در بحران؛ گزارشی در مورد بحران «وام های بدون پشتوانه»، بحران و پیامدها: بانک مرکزی آمریکا و بحران مالی سال 2007 و 2008، قوانین بانکی سرمایه گذاری بعد از بیراسترنز، تامین مالی بالا، یک بازی ریسک، ما کاری نکرده ایم: نکاتی پیرامون بحران مالی و طرح نجات، چگونه نوشداروی وام های رهنی کم صلاحیت را بنوشیم، بحران انتقادها به بازار آزاد را افزایش داده و تجدید نظر در سیاست های ایالات متحده را می طلبد، بحران بین المللی سرمایه داری و اقدامات فوری برای مواجه با آن و داستان مصرف مواد.

اطلاعات کتاب

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام

برای ثبت بریده ای از کتاب لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام