loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

مکتب فقهی امام خمینی (س)

ناشر موسسه چاپ و نشر عروج

نویسنده سعید ضیائی فر

سال نشر : 1390

تعداد صفحات : 340

خرید پیامکی این محصول
جهت خرید پیامکی این محصول، کد محصول، نام و نام خانوادگی، آدرس و کد پستی خود را به شماره زیر ارسال نمایید: کد محصول : 36720 10003022
64,000 57,600 تومان
افزودن به سبد سفارش

معرفی کتاب

«امام خمینی»(س) یکی از شگفتی های قرن حاضر است؛ شخصیتی که کمالات علمی و عملی را با هم در خویش گرد آورد. در این کتاب اصول و اندیشه های امام خمینی(س) در روش فقهی ایشان مورد بررسی قرار می گیرد.

سؤال اصلی این تحقیق این است که مؤلفه ها و ویژگی های اندیشه و مکتب فقهی امام خمینی چیست؟ یافتن پاسخی منطقی برای این پرسش در گرو روشن شدن برخی پرسش های دیگر است، نظیر این که مؤلفه و شاخص های مکتب در علوم چیست؟ شاخص های مکتب در علم فقه چیست؟ علم فقه با چه علومی ارتباط دارد؟ و سرانجام علم فقه چه جایگاهی در اندیشه ی اسلامی دارد؟ در بخش اول کتاب به پرسش های فرعی و تبعی پاسخ داده خواهد شد.

در بخش دوم کتاب به پرسش اصلی کتاب پاسخ داده خواهد شد که ویژگی های مکتب فقهی امام در دو قسمت زیر بنا ها و رو بناها تبیین شده است.

به طور کلی سازماندهی این کتاب به شرح زیر است.

بخش اول: کلیات

بخش اول در بردارنده ی مباحثی است که پاره ای از آن ها به جایگاه فقه از دیدگاه اسلام و امام می پردازد و پاره ای دیگر علوم مقدماتی و مرتبط با فقه را روشن می نماید و برخی دیگر مبادی تصوری بحث که مهم ترین آن ارائه ی سیمایی کلی از مکتب در علوم (به ویژه علم فقه) است- را مورد بررسی قرار می دهد. لذا فصل های این بخش عبارتند از:

فصل اول: پیشینه و تعریف مکتب در علوم؛

فصل دوم: شاخص های مکتب در علم فقه؛

فصل سوم: رابطه ی فقه با سایر علوم؛

فصل چهارم: جایگاه فقه در اندیشه ی اسلامی.

بخش دوم: عناصر مکتب فقهی امام (س)

در این بخش به بررسی عناصر مکتب فقهی امام در شش فصل می پردازیم. روشن است که نوع تلقی امام از دین و فقه در شکل دهی به مکتب فقهی ایشان مؤثر بوده است، همان طور که نگاه حکومتی ایشان به فقه، یکی از محور های اصلی مکتب فقهی ایشان است. نقش زمان و مکان در اجتهاد و ولایت مطلقه ی فقیه، دو محوری است که امام به صراحت مطرح کرده است و محور اخیر در لابه لای مباحث ایشان به چشم می خورد. عناوین این شش فصل عبارتند از:

فصل اول: اهداف دین؛

فصل دوم: اهداف فقه؛

فصل سوم: نگاه حکومتی به فقه؛

فصل چهارم: نقش زمان و مکان در اجتهاد؛

فصل پنجم: ولایت مطلقه ی فقیه،

فصل ششم: نگاه عقلایی پررنگ به مباحث معاملات
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
بازدیدهای اخیر شما