کتاب مبانی کلامی حکومت دینی در اندیشه امام خمینی(س) کوشیده است مبانی حکومت اسلامی را در حوزه علم کلام از آثار و افکار حضرت امام(س) جستجو کرده و در مجموعه ای سازمان یافته ارائه کند.
مؤلف در مقدمه خود عنوان می کند که یکی از پرسش های اساسی و بنیادی در عرصه دین پژوهی، مسأله ضرورت حکومت دینی است. پرسش از این که آیا دین برای اداره جامعه و سامان دهی امور آنان، دستور و برنامه ای دارد یا خیر؟
کتاب مبانی کلامی حکومت دینی در اندیشه امام خمینی(س) در5 فصل منتشر شده است.
کلیات، توحید درحاکمیت و قانونگذاری، جامعیت و جاودانگی دین، ولایت سیاسی معصومین و اعتقاد به غیبت و حکومت جهانی فصل های این کتاب است.
تعریف حکومت، تعریف سیاست،ت عریف دین و تعریف علم کلام گفتارهای فصل اول این کتاب را شامل می شود.
فصل دوم این کتاب به دیدگاه های حاکمیت، تعریف مشروعیت، حاکمیت خدا و ربوبیت تشریعی و توحید درقانونگذاری می پردازد.
فصل سوم شامل بررسی جامعیت دین از دیدگاه امام خمینی، آخرت نگری دینی، دین و حکومت و جاودانگی دین درنگاه امام خمینی (س) می باشد.
فصل چهارم کتاب با عنوان ولایت سیاسی معصومین درگفتار اول به مفهوم شناسی پرداخته و درگفتار دوم مستندات سیاسی ولایت معصومین را ذکر می کند. انکار ولایت سیاسی معصومین عنوان گفتار سوم این فصل است و گفتار چهارم به بررسی ولایت سیاسی معصومین درنگاه امام خمینی(س)می پردازد.
فصل پنجم این کتاب با عنوان اعتقاد به غیبت و حکومت جهانی دو مبحث غیبت و احکام حکومتی اسلام و کارویژه های دولت مهدوی را شامل شده است.