loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

اخلاق تدریس در مدیریت کلاس: با توجه به دیدگاه های شهید ثانی و دیوید کار

ناشر دانشگاه امام صادق (ع)

نویسنده زینب السادات هاشمی

سال نشر : 1390

تعداد صفحات : 260

موجودی تمام شده ؛ درصورت شارژ مجدد به من اطلاع بده notify_me

معرفی کتاب

آنچه در کتاب حاضر مورد توجه قرار گرفته است، اخلاق تدریس و دلالت های آن بر مدیریت کلاس درس از دیدگاه دو رویکرد فضیلت گرا و اسلامی است.
در مورد انتخاب رویکرد فضیلت گرا در کنار رویکرد اسلامی چند نکته مد نظر بوده است:
نکته اول، اهمیت و سابقه ی تاریخی اخلاق فضیلت گراست، به طوری که آشکارا آن را از دیدگاه های هنجاری دیگر در معیار صواب و خطای اخلاقی و نظام های گوناگون مبتنی بر آن ها، متمایز می سازد.
نکته دوم، محوری بودن کسب فضائل و دوری از رذائل در این رویکرد است که آن را به دیدگاه اسلامی نزدیک تر می سازد؛ نکته سوم، جامعیت این رویکرد است. از آنجا که تربیت فضیلت گرا، استدلال، اراده، عاطفه و رفتار را با هم مدنظر قرار می دهد، از جامعیت بیش تری نسبت به رویکردهای دیگر برخوردار است.

یکی از هواداران جدی و معاصر رویکرد فضیلت در باب مسائل تربیت اخلاقی، دیوید کار است که در این کتاب به عنوان نماینده رویکرد فضیلت گرا در نظر گرفته شده است. البته چهره های مطرح دیگری همچون مک اینتایر و اسلوت نیز در اخلاق فضیلت گرای معاصر وجود دارند، اما چون مسائل تربیت اخلاقی در آثار ایشان، چندان مورد عنایت نبوده است؛ اندیشه های دیوید کار به عنوان فیلسوف تعلیم و تربیتی که به نتایج منطقی رویکرد فضیلت در تربیت اخلاقی توجه جدی نموده، مورد بررسی قرار گرفته است.
در بین کتب اسلامی- شیعی نوشته شده درخصوص اخلاق تدریس، کتاب "منیه المرید فی ادب المفید و المستفید" شهید ثانی جایگاه ویژه ای دارد. زین الدین ابن نور الدین، علی بن احمد عاملی، مشهور به شهید ثانی، در این کتاب، به عنوان نماینده رویکرد اسلامی در نظر گرفته شده است. به رغم گذشت بیش از چهار قرن از تدوین کتاب "منیه المرید فی ادب المفید و المستفید"، هنوز هم این کتاب، یکی از اصلی ترین کتب اخلاقی در زمینه اخلاق تدریس می باشد و در حوزه های علمیه، تدریس می شود.

کتاب حاضر با هدف بیان دلالت های دیدگاه های دیوید کار و شهید ثانی در زمینه اخلاق تدریس بر مدیریت کلاس درس، در پنج فصل تدوین شده است.

فصل اول به معناشناسی و تبیین جایگاه اخلاق تدریس و مدیریت کلاس درس می پردازد. در این فصل برخی از واژگان کلیدی، برخی از مکاتب اخلاقی مرتبط با موضوع، همچنین ضرورت و اهمیت بحث از اخلاق تدریس و مدیریت کلاس درس مطرح شده است.

فصل دوم کتاب به بیان تفصیلی دیدگاه های دیوید کار در خصوص اخلاق و اخلاق تدریس، همچنین استخراج مبانی و اصول حاکم بر دیدگاه های او پرداخته است. در این فصل دیوید کار (به عنوان یک فیلسوف تربیتی) و آثار او بیش تر معرفی شده اند.

فصل سوم کتاب، به معرفی شهید ثانی و آثار او، همچنین بیان تفصیلی نظریه ایشان در باب اخلاق تدریس پرداخته است. در این فصل مبانی و اصول حاکم بر دیدگاه های این شهید بزرگوار در زمینه اخلاق تدریس استخراج شده است.

در فصل چهارم این کتاب، وجوه مشترک و وجوه اختلاف دیدگاه های دیوید کار و شهید ثانی با توجه به مبانی و اصول نظریات آن ها مطرح شده اند.

فصل پنجم یعنی فصل آخر این کتاب، به بیان دلالت های نظریات دیوید کار و شهید ثانی در اخلاق تدریس بر مدیریت کلاس درس اختصاص یافته است.
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
بازدیدهای اخیر شما