170,000
تومان
10 ٪
153,000
تومان
افزودن به سبد خرید

تحلیل ساختار و نظریه بازار با تأکید بر نقش رنسانس و انقلاب صنعتی

دسته بندی: مبانی فکری فلسفی صهیونیسم و استکبار بین المللی

ناشر: دانشگاه امام صادق (ع)

نویسنده: محمدهادی زاهدی وفا

سال نشر: 1391

تعداد صفحات: 324

1
امتیاز
1
نفر
5 از 5
فروش پیامکی این محصول
معرفی کتاب
مشخصات
نظرات کاربران
بریده های انتخابی شما

معرفی کتاب

هدف اساسی که کتاب «تحلیل ساختار و نظریه بازار با تأکید بر نقش رنسانس و انقلاب صنعتی» دنبال می کند، بررسی عوامل پشت صحنه بازار است که در واقع قواعد توزیع به دست آنها شکل می گیرد.
مطالب این کتاب به اصول اولیه شکل گیری نظریه بازار مدرن می پردازد و اصول پیچیده تر انواع بازارهای مالی و اعتباری و الکترونیکی را در نظر نگرفته و مورد مطالعه قرار نمی دهد. بازه زمانی که این اثر به آن پرداخته است، تقریباً از شکل گیری بن مایه های نظریه جدید بازار در اواسط قرن هجدهم شروع شده و به نیمه های قرن بیستم ختم می شود.

اثر از 9 فصل به شرح زیر منتشر شده است:

در فصل اول با عنوان «مروری اجمالی بر تعاریف بازار» به بررسی تعاریف مشاهده ای، کارکردی و ساختاری از بازار پرداخته شده است. همچنین ضمن بررسی تعریف بازار از منظر مکتب اتریش و نهادگرایان به بررسی ویژگیهای عمومی تعریف بازار نیز پرداخته شده و شاخصه ها و مؤلفه های اصلی آن استخراج شده است.

در فصل دوم با عنوان «ساخت اقتصادی بازار» به مفهوم اصلی بازار، یعنی مبادله پرداخته شده است. ویژگی ها و دلالت های مبادله، شاکله اصلی نهاد بازار را تشکیل می دهد. برای دستیابی به نسبت های تعیین کننده در مبادلات بازاری، مقولات پسینی و پیشینی را معرفی شده و برخی قواعد آن شرح داده شده است. در کنار مقولات، زمینه ها و بسترهایی که مبادلات در آنها شکل می گیرد در تعیین این قواعد نقش برجسته ای دارد، آنها نیز بررسی شده است. سپس به تمایز مبادلات بازاری از غیر آن اشاره و مناقشات آن بیان شده است.


در فصل سوم که ساخت اجتماعی بازار نام دارد، به بررسی ابعاد جامعه شناختی «جامعه بازار» پرداخته شده است و بین تحلیل های نهاد گرایانه و کنش گرایانه فرق گذاشته و به بررسی آنها پرداخته شده است.

در ساخت فلسفی بازار، یعنی فصل چهارم، مناقشات فلسفی تئوری بازار بیان شده و آزادی فردگرایانه و انطباقش با امر طبیعی، نظم و تعادل و نیز خیرعمومی را نقد کرده و از این طریق بر ادعای خود تنظیمی بازار خرده گرفته شده است.

در فصل پنجم، ساخت حقوقی بازار بررسی شده است که عامل قدرت را به ساختار حقوقی تعیین مالکیت ربط داده و قواعد آنرا در کلیت خود مشخص می کند.

این کلیت، در فصل ششم از طریق نهادها و عواملی که بر توزیع قدرت موثرند، تعین یافته و مصداق پیدا می کند.

در فصل هفتم، بدیل ها و جایگزین های بازار صرفاً معرفی شده و در کنار نهاد بازار به مقایسه اجمالی آنها بسنده می شود.

فصل هشتم، خلاصه ای از مطالب گذشته محسوب می شود، تحولات مفهومی بازار؛ نقش انقلاب صنعتی در بازار؛ و بازار و بحران مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

فصل نهم نیز پیش درآمدی بر ساخت حقوقی نظام تخصیص و توزیع از منظر اقتصاد اسلامی می باشد.

سرفصل های اصلی کتاب حاضر عبارتنداز:
فصل1. مروری اجمالی بر تعاریف بازار
فصل2. ساخت اقتصادی
فصل3. ساخت اجتماعی
فصل4. ساخت فلسفی
فصل5. ساخت حقوقی
فصل6. عوامل و نهادهای موثر بر توزیع قدرت
فصل7. بدیلهای بازار
فصل8. تحولات مفهومی وتاثیرات انقلاب صنعتی بر تحولات بازار و مساله بحران بازار
فصل9. پیش درآمدی بر ساخت حقوقی نظام تخصیص و توزیع از منظر اقتصاد اسلامی

اطلاعات کتاب

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام

برای ثبت بریده ای از کتاب لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام