در معاملات و روابط تجاری میان اشخاص تضمین وصول طلب بسیار حائز اهمیت است، لذا افراد در صورت عدم چنین تضمینی هرگز اقدام به انجام معاملات نخواهند نمود. دستیابی به طرق و راهکارهایی جهت ایجاد تضمین برای بستانکاران همواره به عنوان یکی از دغدغه های مهم مطرح می باشد. یکی از راهکارها جهت حصول چنین اطمینانی نزد اشخاص بستانکار فراهم نمودن امکان رجوع آنان به اشخاص متعدد جهت وصول طلب واحد است. در این کتاب به بررسی چگونگی امکان رجوع شخص بستانکار به اشخاص متعدد جهت وصول طلب خود در قالب تعدد ضمانت از یک دین و تعدد مسئولیت از یک دین به معنی اخص پرداخته شده است. تعدد مسئولیت از یک دین به معنای اخص بدان معناست که شخص بدون آنکه ذمه اش به دین مالی مشغول بوده باشد، در برابر بستانکار ملتزم به پرداخت آن باشد. هدف از نگارش این کتاب تحقق اهداف ذیل است: بررسی فقهی و حقوقی مبانی، احکام و آثار تعدد مسئولیت ها نسبت به پرداخت یک دین؛ طراحی سیستم حقوقی، جهت حمایت هر چه بیشتر بستانکاران جهت وصول طلب خویش؛ و بررسی مطابقت قوانین تجارت و قراردادهای ضمانت بانکی با اصول و ضوابط فقهی و حقوقی.
کتاب از سه بخش تشکیل شده است.
بخش نخست تحت عنوان «مفهوم تعدد مسئولیت پرداخت یک دین و انواع آن»، در برگیرنده دو فصل است. فصل نخست با عنوان «مفهوم تعدد مسئولیت پرداخت و جایگاه آن» و فصل دوم با عنوان «اقسام تعدد مسئولیت پرداخت دین».
بخش دوم با عنوان «تعدد ضمانت ها از یک دین»، نیز شامل دو فصل است. فصل نخست به بررسی تعدد ضمانت ها از یک دین در ضمن چند عقد پرداخته و در فصل دوم در مورد تعدد ضمانت ها از یک دین در ضمن یک عقد پرداخته شده است.
بخش سوم نیز با عنوان «تعدد مسئولیت های پرداخت از یک دین به معنای اخص»، از دو فصل زیر تشکیل دشه است. فصل نخست به بررسی ماهیت التزام به تأدیه و مصادیق تعدد مسئولیتهای پرداخت به معنای اخص پرداخته و در فصل دوم نیز به بررسی تحقق تعدد مسئولیت های پرداخت بمعنای اخص بر مبنای توافق پرداخته شده است.