کتاب درآمدی بر علم رجال: ترجمه و تحقیق مقدمه (معجم رجال الحدیث)، نوشته سید ابوالقاسم خویی است و با تحقیق و ترجمه عبدالهادی فقهی زاده گردآوری و در انتشارات امیرکبیر به چاپ رسیده است.
مجموعه مقالاتی در زمینه سیر تطور «حدیث» در تاریخ اسلام از صدر اسلام تا عصر کنونی است. در این نوشتار هجده مقاله کوتاه و بلند در زمینه آشنایی با مطالعات حدیثی از جانب اندیشمندان غیرمسلمان گردآوری شده که در آنها دوره های مختلف از تاریخ حدیث در اسلام گردآوری شده است.
نویسندگان مقالات رویکردهای مختلف از دوره های مختلف حدیث پژوهی در غرب را در نوشته های خویش منعکس نموده و ارزیابی خاص خویش و روش های مخصوص به خود را در تاریخ حدیث پژوهی اسلامی ارایه کرده اند و گاه با رویکردی انتقادی به سیر تحول حدیث و دستاوردهای آن نگریسته اند.
حدیث پژوهی در غرب، اهمیت حدیث گرایی در اسلام، ارزیابی مجدد روایات اسلامی، رویکردی نو در باب سنت اسلامی، منازعات در باب جایگاه حدیث در اسلام، تورات شفاهی و حدیث، اصول اربع مائه، إسناد در روایات اسلامی، برخی شیوه های تحلیل إسناد، تاریخ گذاری روایات و ویژگی های مشترک نقد احادیث از جمله مهم ترین عنوان های مطرح شده در مقالات این نوشتار است.