مقدمه ، غزل ها ، مثنوی ها ، قطعه ها ، قصیده ها ، اشعار طنزآمیز ، رباعی ها ، تک بیت های برگزیده ، ترانه ها و تصنیف و همچنین واژه نامه ، بخش های مخلتف کتاب صفای چشمه مهتاب را تشکیل می دهد . محمد حسن ( بیوک ) متخلص به رهی ( 1347- 1288 ) در دهم اردیبهشت 1288 شمسی در تهران بدنیا می آید . پدرش محمدحسن خان معیری ( موید خلوت ) نوه دوستعلی خان نظام الدوله ( معیر الممالک ) و از عموزادگان فروغی بسطامی ،غزل سرای نامدار بود .
نویسندگان کتاب حاضر، « سایه عمر » را اثری می دانند که در زمان زندگی رهی معیری از او انتشار یافته است و یکی از منقح ترین و گزیده ترین مجموعه های شعر در روزگار کنونی دراسالیب پیشینیان و در عوالم سنتی است . این اثر دارای صد و چند غزل و نه مثنوی و تعدادی قطعه و رباعی و ... است . در ادامه مطالب مقدمه کتاب صفای چشمه مهتاب تصنیف « شد خزان گلشن آشنایی » بعنوان معروف ترین تصنیف رهی معرفی می شود که بیش از هفت دهه از عمر این اثر می گذرد اما همچنان شنوندگان خود را دارد .
رهی معیری با آهنگسازان بزرگ زمانه خود همچون زنده یادان حسن یاحقی و روح اله خالقی و مهدی خالدی و حبیب الله بدیعی و مرتضی محجوبی و علی تجویدی همکاری داشته است تا آنجا که آهنگ های جاودانه این استادان را بدون کلام رهی معیری نمی توان تصور کرد . آهنگسار محبوب رهی شادروان استاد مرتضی محجوبی است . رهی بعدها با ساز و ملودی های مرتضی محجوبی و صدای درخشان استاد شادروان غلامحسین بنان آثاری خلق می کند که در تاریخ موسیقی و تصنیف تکرار ناشدنی است « کاروان » یکی از کارهای حاصل این همکاری است .