۱۸٬۰۰۰
تومان
5 ٪
۱۷٬۱۰۰
تومان
افزودن به سبد خرید

پروانه در مشت: گزیده شعر علی اشتری

صد سال شعر فارسی 16

دسته بندی: شعر و نثر ادبی

ناشر: امیرکبیر

نویسنده: ساعد باقری

سال نشر: 1390

تعداد صفحات: 99

1
امتیاز
1
نفر
5 از 5
فروش پیامکی این محصول
معرفی کتاب
گزیده کتاب
مشخصات
نظرات کاربران
بریده های انتخابی شما

معرفی کتاب

مقدمه ، غزل ها ، مثنوی ها ، رباعی ها ، قالب های دیگر و همچنین قالب های دیگر و واژه نامه ، عناوین اصلی کتاب حاضر را تشکیل می دهد . نویسندگان کتاب حاضر در ابتدای مقدمه خود بیان می کنند که شادروان علی اشتری ( فرهاد ) یکی از زود سفرکردگانی است که در عرصه غزل فارسی سده اخیر جایگاه و منزلتی شایسته دارد و مصاحبان و یاران و همگنانش از استعداد و توانایی چشمگیر او بارها و بسیارها یاد کرده اند . علی اشتری ( فرهاد ) به سال 1301 شمسی در خاندانی اهل فرهنگ و ادب و هنر بدنیا آمد .

پدرش احمدخان اشتری ( یکتا ) شاعر و نقاش بود و صاحب مناصب مهم دولتی ؛ علی اشتری در نزد پدر برخی از فنون ادب را آموخت و تحصیلات خود را در مدرسه « شرف » که از مراکز صاحب نام آموزش محسوب می شد به پایان رساند . او از نوجوانی به سرودن پرداخت و تخلص فرهاد را برای خود برگزید . روحیه ای حساس داشت و شعرش نیز آیینه همین شوریدگی و شیدایی است . اولین مجموعه شعری اش در سال 1324 شمسی به نام « ستاره سحری » در تهران منتشر شد و با موسیقی دانان و شاعران دوستی و مصاحبت داشت . دوبار ازدواج کرد و هر دوبار زندگی مشترکش به شکست انجامید . علی اشتری سرانجام در یازده دیماه سال 1340 شمسی پیش از چهل سالگی چشم از دنیا فرو بست . با همت دوستانش بیژن ترقی و بهادر یگانه ، انتشارات خیام مجموعه اشعارش را در سال 1344 منتشر کرد .

ساعد باقری و سهیل محمودی در ادامه مقدمه یادآور می شوند که حیرت ، افسوس از گذر عمر ، بی تعلقی نسبت به مال و منال ، طعنه و طنز نسبت به اهل ظاهر ، شرح و وصف غم های همیشگی آدمی ، در شعر علی اشتری ( فرهاد ) گاه لحظه های پر اوج و عروجی را پدید آورده است . علی اشتری( فرهاد ) با وجود دیوان کم حجم خود شاعری است که توانسته در مسیر حرکت کند ، پیچ و خم های جاده شعر را بشناسد ، و در عین جوانی به ظرایف سخنوری و معماری کلام در زبان فارسی آشنا شود و آنچه ویژگی اصلی شعر اوست ، شور و حال و حس و عاطفه پررنگ روح شاعری جوان است که در کلماتش جریان یافته است .

گزیده کتاب

در غزل « ناله شبگیر » علی اشتری ( فرهاد ) می سراید :

دلخسته چو من در همه آفاق ، کسی نیست
پربسته تر از مرغ دلم در قفسی نیست

غم ، ناله ز تنگی دلم دارد و گویم
با هم نفسی ساز ، که عیسی نفسی نیست

جز باده ، که درمان دل غم زدگان است
فریادرس این دل غم دیده کسی نیست

با قافله عمر ، روانیم و در این راه
جز ناله شبگیر ، صدای جرسی نیست

ای قافله سالار اجل ، مهلتی امشب !
کز عمر دمی مانده و تا صبح بسی نیست

اطلاعات کتاب

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام

برای ثبت بریده ای از کتاب لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام