تهیه این کتاب کمی زمان لازم دارد و ممکن است با تغییر قیمت همراه باشد
8,000
تومان
افزودن به سبد خرید

داشت عباسقلی خان پسری!

طنز امروز - 5

دسته بندی: جستار و نقد ادبی

ناشر: سپیده باوران

شاعر: نسیم عرب امیری

سال نشر: 1391

تعداد صفحات: 142

1
فروش پیامکی این محصول
معرفی کتاب
مشخصات
نظرات کاربران
بریده های انتخابی شما

معرفی کتاب

«داشت عباس قلی خان پسری» با مقدمه ابوالفضل زورویی نصر آباد شروع شده و او درباره شاعر کتاب نوشته است:«خانم نسیم عرب امیری نه فقط در میان خانم های طنز پرداز که در میان مجموعه طنز سرایان امروز ایران، جایگاه و موقعیت ویژه ای دارد دختر جوانی که با وجود تحصیل در رشته ای فنی، تنها با تکیه بر علایق ذوقی و شخصی، قدم به عرصه شعر طنز گذاشت؛ از ملامت و سرزنش خرده گیران نرنجید؛ از انتقادها استقبال کرد و از آنها درس گرفت؛ به مدح و تعریف دیگران مغرور نشد؛ مطالعه و آموزش را جدی گرفت و با پذیرش نقص های نومید کننده آثارش دربدو امر، در رفع آنها کوشید تا توانست نام خود را در فهرست طنزسرایان صاحب نام امروز ایران ثبت کند...طنز عرب امیری، طنزی فخیم، نجیب و مبتنی بر تعاریف جهانی و آکادمیک طنز است. از پرخاشگری و پرده دری می پرهیزد و عفت کلام را فدای جذب مخاطب بیش تر نمی کند.»

بخشی از این مجموعه شعر طنز شامل قصه ای بلند و منظوم با عنوان «عباس قلی خان» است که ایده آن برگرفته از شعر «علی مردان خان» سروده ایرج میرزاست و در قالب مثنوی سروده شده است و در آن با نگاهی طنزآمیز، مشاغل گوناگون به نقد کشیده شده اند. بخش دیگر این مجموعه شعر شامل شعرهای پراکنده این شاعر طنزنویس و روزنامه نگار است که برخی از آن ها تا کنون در جایی منتشر نشده و برخی دیگر پیش تر در مطبوعات به چاپ رسیده اند.

بر اساس این گزارش، اشعار بخش اول کتاب با مصرع «داشت عباس قلی خان پسری» شروع می شود و عرب امیری در هر یک از این اشعار به وصف یکی از پسرهای عباس قلی خان می پردازد!

«لاله زار، شاعر بد دهن، خریت، فیلم هندی، بر سنگ مزار خوده، گربه مسکین، کریم شیره ای، منشی، حاجی، بازیگر بی جنبه، کافه، ذکر خیر استاد و حوادث» نام تعدادی از اشعار کتاب هستند در یکی از اشعار کتاب می خوانیم:

«داشت عباس قلی خان پسری

پسر پخمه و بی کرک و پری

پسری شاعر و قاطی پاطی

هپل و خود خور و احساساتی

کار او: گفتن اشعار جفنگ

لقب شاعری اش: «ع . کلنگ»

روز و شب کنج اتاقش دمرو

لغت و قافیه می کرد رفو...»

اطلاعات کتاب

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام

برای ثبت بریده ای از کتاب لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام