ناموجود
این کالا فعلا موجود نیست اما می‌توانید زنگوله را بزنید تا به محض موجود شدن، به شما خبر دهیم.
موجود شد باخبرم کن

تصور عصر پساتوسعه: مقالاتی درباره توسعه

دسته بندی: آثار و پیامدهای صهیونیسم و استکبار بین المللی

ناشر: ترجمان علوم انسانی

نویسنده: جمعی از نویسندگان

ویراستار: محمد ملاعباسی

سال نشر: 1395

تعداد صفحات: 397

فروش پیامکی این محصول
معرفی کتاب
مشخصات
نظرات کاربران
بریده های انتخابی شما

معرفی کتاب

در سال ۱۹۴۹، هری ترومن، رئیس جمهور آمریکا، هنگامِ یکی از سخنرانی هایش تأکید کرد که مناطقِ عقب افتادۀ امروز یکی از اولویت های غرب است: «بیش از نیمی از مردم جهان در شرایطی زندگی می کنند که شانه به شانۀ فاجعه می زند؛ غذایشان ناکافی است، قربانیِ انواع بیماری هایند، اقتصادشان بَدوی و راکد است. فقرِ آن ها نه تنها برای خودشان مایۀ آسیب و تهدید است، بلکه برای مناطقِ ثروتمندتر نیز مضر است. برای اولین بار در طول تاریخِ بشر، ما به دانش و مهارتی رسیده ایم که بتوانیم آلام این مردمان را تسکین دهیم.» ترومن گفت باید برای مردمِ صلح طلبِ دنیا، زندگیِ بهتری فراهم کرد. رمزِ آن هم تولیدِ بیشتر است. تولیدِ بیشتر صلح و فراوانی به ارمغان می آورد، اما مستلزمِ به کار بستنِ دانش و تکنولوژی های مدرن است. دنیایی آباد، بدونِ فقر و بی سوادی و خشونت، یک رؤیای آمریکایی.

برنامه های توسعۀ اقتصادی، در نگاهِ اول، تلاشی عظیم برای «بهبود وضعِ زندگی» مردم فقیر جهان بود. پیش فرضِ این برنامه ها تقسیم بندی هایی کلان بین جوامع جهان بود. تقسیم بندی هایی که شناخته شده ترینِ آن ها دوگانۀ رایج «سنتی» و «مدرن» است.دوگانه هایِ مشابهِ فراوانی نزد متفکرانِ مختلف، علی الخصوص میانِ جامعه شناسان صورت بندی شد که هر یک در شکل گیریِ بسترهای نظریۀ توسعه نقش داشتند. بسترهایی که می گفتند حالتِ مطلوبِ یک جامعۀ متمدن نمونه ای از کشورهای اروپای غربی است و بقیۀ جوامع باید مثلِ آن ها شوند. از این بسترها که بگذریم، خودِ نظریه های توسعه نیز از نیمۀ قرن بیستم تا امروز، امواج گوناگونی را پشتِ سر گذاشته اند.

در این مجموعه تلاش شده است تا با گزینشِ مقالاتی کلیدی و شاخص، تاریخِ مختصری ارائه شود از اصلی ترین جریان های انتقادیِ توسعه که طیِ نیمۀ دومِ قرن بیستم، جریان اصلی توسعه را به چالش کشیده اند.

اطلاعات کتاب

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام

برای ثبت بریده ای از کتاب لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام