غیرقابل سفارش
این کالا فعلا موجود نیست و غیرقابل سفارش است.

مدیریت تعارض همسران

دسته بندی: ازدواج و خانواده

ناشر: آهنگ قلم

نویسنده: محمد کاظم عاطف وحید

سال نشر: 1392

تعداد صفحات: 144

فروش پیامکی این محصول
معرفی کتاب
مشخصات
نظرات کاربران
بریده های انتخابی شما

معرفی کتاب

در بین همسران گاه اختلاف ها و تضادهایی رخ می دهد که برای حل آن دچار سردرگمی می شوند و از ریشه یابی آن عاجزند. گاهی دلیل این سردرگمی، پیچیده شدن مسائل است. یعنی بحث و اختلاف از یک موضوع شروع شده و ادامه ی آن به دیگر مسائل کشیده می شود.
اولین نکته برای مواجهه با مشکلات و اختلافات، جلوگیری از به وجود آمدن و پیشگیری از آن است. اما زمانی هم که این اختلافات به وجود آمد، باید با مهارت مسأله یابی ریشه ای آشنا باشند. انسان برای انجام هر کار نیاز به یادگیری مهارت دارد. ارتباط با افراد مختلف نیز نیاز به مهارت دارد که ما بیشتر این مهارت را در رشد اجتماعی کسب می کنیم. یعنی با جامعه پذیر شدن، این مهارت خود به خود در ما شکوفا می شود. اما برخی از انواع ارتباط نیاز به آموزش خاص تر و عمیق تر دارد. مثل ارتباط با همسر، فرزندان و همچنین خانواده ی همسر. برای مهارت یافتن در چنین ارتباطاتی به خواندن کتاب های آموزش خانواده و مهارت های زندگی و کارگاه های آموزش خانواده نیاز داریم.
دومین نکته برای داشتن چنین مهارتی آگاهی فرد از موقعیت خویش نسبت به اعضای خانواده و به ویژه همسر است. زوجین باید آگاه باشند که در جایگاهی قرار گرفته اند که باید با همدلی و همراهی پشتیبان هم باشند و این که تنها شخصی هستند که نزدیک ترین و محرم ترین فرد نسبت به همسر خود هستند. با آگاهی از چنین موقعیتی دیگر به جای شعله ور تر کردن شعله های اختلاف، بیشتر در پی یافتن راه برای کنار آمدن و یا حل آن بر می آیند.
برخی از این مهارت ها از جمله:
گوش دادن فعال به صحبت های یکدیگر: در چنین مهارتی همسران به حرف های همسر گوش نمی دهند، بلکه همراه با گوش دادن سعی در درک او و فهم احساسات و حالت های عاطفی او بر می آیند. با به دست آوردن چنین مهارتی همسران هم توجه و محبت یکدیگر را جلب می کنند و هم از بروز اختلافات احتمالی جلوگیری می نمایند.
احترام به یکدیگر: این احترام را هم در توجه به صحبت های یکدیگر و هم در سخن گفتن شایسته و به دور از بی احترامی و به کار نبردن الفاظ و کلمات توهین آمیز می توان دید. زوجین اگر قصد انتقاد را هم دارند، باید آن را بدون توهین و تحقیر مطرح کنند تا از اختلافات و مشکلات بعدی نیز جلوگیری کنند. همچنین وقتی یکی از زوجین در حال بیان اعتقادات و افکار خود است، دیگری حتی در صورت مخالفت با آن باید تا زمانی که صحبت های او تمام نشده، میان سخن او سخن نگوید، زیرا این نیز نوعی بی احترامی است.
پذیرش یکدیگر: زوجین برای جلوگیری از بروز اختلاف باید همسر خود را همان گونه که هست بپذیرند. زیرا ریشه ی برخی اختلافات در همین عدم پذیرش و نادیده گرفتن فردیت همسر است. (در اصل فردیت هر شخص با همان خصوصیات و ویژگی های شخصیتی که دارد، باید مورد پذیرش قرار گیرد)
بنابراین یافتن این مهارت ها در قبل از ازدواج و حتی پس از آن، برای افراد ضروری است و همان جمله ی معروف «پیش گیری بهتر از درمان» مطرح می شود.

اطلاعات کتاب

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام

برای ثبت بریده ای از کتاب لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام