ناموجود
این کالا فعلا موجود نیست اما می‌توانید زنگوله را بزنید تا به محض موجود شدن، به شما خبر دهیم.
موجود شد باخبرم کن
فروش پیامکی این محصول
معرفی کتاب
مشخصات
نظرات کاربران
بریده های انتخابی شما

معرفی کتاب

خاورمیانه و شمال آفریقا کانون بحران های گوناگون و متعددی بوده است. در این میان، یکی از پدیده های نوینی که منطقه را با تنش و بحران مواجه ساخته، رشد و فعالیت گروه های تروریستی ـ تکفیری است. گسترش و فعالیت این گروه ها در حال حاضر یکی از مهم ترین معضلات منطقه استراتژیک خاورمیانه و شمال آفریقا به شمار می رود. گروه های تروریستی ـ تکفیری با اتخاذ رویکردهای افراط گرایانه، ضمن تکفیر مخالفان و منتقدان خود، همۀ آنها را کافر، و کشتن آنها را مباح می دانند.
امروزه یکی از مهم ترین و تندروترین گروه های فعال در خاورمیانه و شمال آفریقا گروه موسوم به «داعش» است. داعش گروهی با اندیشه های تکفیری است که ریشه در برداشت های نادرست و غیرواقعی از دین و مذهب دارد. ریشه شکل گیری این گروه به سازمان «القاعده» عراق بازمی گردد؛ این جریان با طی فراز و نشیب هایی در طول سالیان اخیر، با توجه به بی ثباتی عراق و بحران سوریه فرصت احیا پیدا کرد و در آوریل ۲۰۱۳ با نام «دولت اسلامی در عراق و شام» که به صورت مختصر «داعش» خوانده می شود اعلام موجودیت کرد.

داعش پس از تصرف مناطق گسترده ای از عراق و سوریه، با اعلام خلافت اسلامی، «ابوبکر البغدادی» رهبر این گروه را به عنوان خلیفه مسلمانان معرفی کرد و نام گروه خویش را به «دولت اسلامی» تغییر داد. این گروه چند سال است که فعالیت های خشونت بار خود را در سوریه آغاز کرده و تا عراق نیز گسترش داده است. اعضای این گروه در سال ۲۰۱۵ حملات خود را تا اروپا، شمال آفریقا و حتی آمریکا نیز توسعه داده اند.

امروزه داعش علاوه بر تهدیدات منطقه ای و بین المللی، تهدیدی جدی نیز برای امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود. در همین راستا، شناخت و پیگیری ماهیت این گروه از نظر منافع حیاتی و امنیت ملی برای جمهوری اسلامی ایران حائز اهمیت بسیار است؛ از همین رو، کتاب حاضر در قالب ۹ فصل سعی دارد به پرسش های مهم ذیل پاسخ دهد:

مبانی فکری و ایدئولوژیک این گروه از چه جریانی نشأت می گیرد؟ علل شکل گیری و صعود آن چیست؟ نقش قدرت های منطقه ای و بین المللی در افزایش قدرت داعش چیست؟ ساختار تشکیلاتی سازمان داعش به چه شکل است؟ این گروه از چه راهبرد و راه کنشهایی در میدان جنگ بهره میبرد؟ استراتژی رسانه ای آن چیست و چه اهدافی را دنبال می کند؟ نیروهای فعال داعش چند هزار نفر و از کدام کشورها هستند؟

علت پیوستن نیروهای محلی و خارجی به این گروه چیست؟ توانایی مالی آن از کجا تأمین می شود؟ عوامل تأثیرگذار در پیشروی و شکست داعش کدامند؟ چالشها و فرصتهای حضور این گروه در منطقه برای جمهوری اسلامی ایران کدامند؟ و درنهایت،چگونه ممکن است گروهی که حدود پنج سال از زمان تشکیل آن گذشته، یک باره بتواند به این حد از توانایی و نفوذ دست پیدا کند؟

در این میان، یکی از ویژگی های کتاب این است که در تألیف آن، علاوه بر منابع فارسی و انگلیسی، از منابع عربی و کتاب های نظریه پردازان جریان های تکفیری، از جمله: «اداره التوحش» (مدیریت وحشی گری) اثر ابوبکر ناجی و «المذکره الاستراتیجیه» (یادداشت استراتژیک) نوشته عبدالله بن محمد نیز استفاده شده است.
بی تردید، انتشار کتاب حاضر گام محکمی درباره نظریه پردازی و درک عمیق تر جریان های افراط گرا در خاورمیانه خواهد بود.

اطلاعات کتاب

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام

برای ثبت بریده ای از کتاب لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام