مکتب نقاشی قزوین در سه محور تک پیکره نگاری، نقاشی دیواری و نقاشی نسخ خطی رشد کرده که این سه محور در نیمه اول قرن 11 هجری قمری در اصفهان تداوم یافته و دوران اوج این مکتب در قزوین با انتقال پایتخت از قزوین به اصفهان انتقال یافت.
نویسنده کتاب تاریخ نقاشی قزوین، تلاش کرده تا تحولات نقاشی ایرانی در اواسط قرن دهم هجری به ویژه پس از انتقال پایتخت به قزوین را بررسی کند، در این دوره تغییرات اجتماعی و سیاسی بر روند شکل گیری نقاشی ثاثیر گذاشت. ترویج شیوه های متداول بر حسب نیاز جامعه و حمایت طبقه اشراف وبازرگان از نقاشی باعث رقابت هنرمندان و رشد نقاشی تک پیکره نگاری، مرقعات تنظیم یافته به خوشنویسی و نقاشی شد.
در این دوره شیوه نقاشی دیواری در تزیین کاخ ها و پرداختن به موضوعات روز، رشد تنگاتنگ تک پیکره نگاری با نقاشی دیواری و توجه به اوراق تک برگی همراه با تاثیر بر دیگر مکتب های مجاور مانند: مشهد را شاهد هستیم.
مکتب نقاشی قزوین در سه محور؛ تک پیکره نگاری، نقاشی دیواری و نقاشی نسخ خطی رشد و نمو یافت و این سه محور در نیمه اول قرن 11هجری قمری در اصفهان تداوم یافت.دوران اوج این مکتب در قزوین با انتقال پایتخت از قزوین به اصفهان و ورود سبک غربی در هنر پایان یافته و نقاشی ایرانی اصالت خود را از دست داد.