loader-img
loader-img-2
بعدی
بعدی بازگشت
بعدی بازگشت

سلوک با فرزند: نه حرف من، نه حرف تو، حرف خدا

5 (2)

ناشر تراث

نویسنده جعفر صالحان

سال نشر : 1395

تعداد صفحات : 408

خرید پیامکی این محصول
جهت خرید پیامکی این محصول، کد محصول، نام و نام خانوادگی، آدرس و کد پستی خود را به شماره زیر ارسال نمایید: کد محصول : 47173 10003022
110,000 104,500 تومان
افزودن به سبد سفارش

معرفی کتاب

این کتاب در ابتدا با بیان نکات مبنایی و نگرشی در حوزه تربیت فرزند آغاز می شود: «پدر و مادر باید بدانند که بنده خلق شده اند و باید بندگی کنند و در تربیت فرزندشان جلوه های عبودیت را آشکار سازند و هر توصیه ای را که نتیجه اش خروج از ذی عبودیت است مردود بشمارند.

بعد کم کم نوبت به نکات کاربردی می رسد؛ نکاتی که می تواند پاسخ سوالهایی باشد از جنس همان سوالهایی که در ابتدای این مطلب خواندید. سوالهایی که در طی روز و شب هر پدر و مادری با آنها روبرو می شود. اما به این سوالها بر اساس آیات و روایات، و همچنین سیره و توصیه های اخلاقی علما جواب داده می شود. هم نشینی آیات و روایت با نکات عقلی و خاطرات و حکایات تاریخی و دینی باعث شده تا کتاب شیرین و خواندنی شود.

از نظر سیر زمانی، سلوک با فرزند از دوران پیش از بارداری شروع می شود و توصیه های تربیتی که پدر و مادر باید قبل از فرزند دار شدن به آنها توجه داشته باشند ذکر می گردد. بعد نوبت به زمان بارداری و تولد و... می رسد و تا جوانی و مسائل مرتبط با ازدواج و اشتغال فرزندان ادامه پیدا می کند. نکات تربیتی هم متناسب با همین سیر زمانی در دل کتاب گنجانده شده اند.

همانطور که گفته شد بسیاری از ما والدین نه تنها به جواب درست برای همه سوالهای تربیتی خود دست پیدا نمی کنیم، که بعضاً به اهمیت و ضرورت خیلی از سوالهای مهم هم توجه نداریم. برای مثال چقدر به اهمیت توجه به مالکیت فردی فرزندانمان در خانه فکر کرده ایم و حدود آن را مورد توجه قرار داده ایم؟ یا چند بار وقتی به فرزندمان قولی داده ایم، متوجه آثار سوء عهدشکنی خود بوده ایم؟ این نکات برخی از فصلهای کتاب است که در ابتدا ما را با برخی مسائل بسیار مهم که تاثیرات شگرفی بر تربیت فرزندان دارد آشنا می کند و سپس پاسخ های محکم و کاربردی درباره آن مسائل ارائه می دهد.

نویسنده بعد از اینکه این نکته مهم و غالبا مغفول در امر تربیت را بیان می کند، راه حلی هم برای تاثیرگذار شدن نصیحت در فرزندان ارائه می دهد. و این در اغلب بخشهای کتاب وجود دارد. یکی از مزیتهای کتاب علاوه بر کاربردی بودن آن، واقع نگر بودن کتاب است. نویسنده در خلاء و برای پدر و مادران فرضی نسخه نپیچیده است. او پدر و مادران واقعی را که در دنیای واقعی امروز ما با امر تربیت مشغول هستند مد نظر داشته است. بنابراین وقتی به نکته ای مثل فضای مجازی و اینترنت می رسد واقع بینانه با موضوع برخورد می کند و در کنار بیان این نکته که نمی توان با تکلیف و امر و نهی فرزندان را از اینترنت جدا کرد، راهکارهایی برای نحوه مدیریت ارتباطهای مجازی فرزندان ارائه می کند.

موضوعاتی مانند نهادهای آموزشی، مراقبت در شوخی ها، شیر مادر، نظافت، نشاط در دوران بارداری، حریم والدین، محرومیت عاطفی، حق پذیری، برایش ارزش قائل شو، قهر کردن، دین گریزی، قصه گویی، خرید اسباب بازی و... از جمله موضوعاتی هستند که عناوین بخشهای مختلف کتاب را به خود اختصاص داده اند و نشان دهنده جامعیت کتاب هستند.

همه آنچه گفته شد «سلوک با فرزند» را مانند کتاب قبلی یعنی «سلوک با همسر» در جایگاه یک منبع تربیتی مناسب، کاربردی و دینی قرار می دهد که به همه موضوعات مبتلابه رابطه والدین و مربیان با فرزندان پرداخته است.

در صفحه 195 کتاب عنوان «نصیحت پی در پی» می خوانیم:
«ای عزیز! اگر دعوت به خوبی ها همراه با اصرار زیاد باشد، نه تنها نتیجه بخش نخواهد بود، بلکه نوعا نتیجه عکس می دهد. اگر دائما از تکالیف درسی اش بپرسی، کم کم نسبت به انجام آنها بی تفاوت می شود، اگر مدام بخواهی کمتر بازیگوشی کند، شیطنتش بیشتر خواهد شد، و باید بدانی که پر کردن گوش فرزندت از نصیحت، امر تربیت را با اخلال مواجه می کند.»
کاربر گرامی توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظر شما در رابطه با همین مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که در این رابطه سوالی دارید و یا نیازمند مشاوره هستید از طریق تماس تلفنی و یا بخش مشاوره اقدام نمایید.
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
نظر
کد امنیتی
نظرات

فاطمه وجگانی

کتاب عالیه فقط قیمتش!!!!!

3 خرداد 1402

شما هم می توانید گزیده انتخابی خود از کتاب را ثبت کنید.
نام و نام خانوادگی
عنوان
برگزیده
کد امنیتی
محصولات مرتبط
بازدیدهای اخیر شما