جلسه شعر
جلسه شعر چ1
168,000
تومان
10 ٪
151,200
تومان
افزودن به سبد خرید

جلسه شعر

یاداشت هایی درباره شعر و محافل شعری

دسته بندی: مباحث نظری ادبیات

ناشر: شهرستان ادب

نویسنده: اسماعیل امینی

سال نشر: 1402

تعداد صفحات: 228

3
فروش پیامکی این محصول
معرفی کتاب
گزیده کتاب
مشخصات
نظرات کاربران
بریده های انتخابی شما

معرفی کتاب

اسماعیل امینی شاعری است که هم در ساحت طنز نامدار است، هم معلم است و ادبیات می آموزاند. کتاب «جلسه شعر» فراهم آمده از یادداشت هایی است که در باره ی شعر و جلسات شعر نوشته است و به تدریج در مطبوعات منتشر شده.
یادداشت هایی کوتاه با لحنی معلمانه و آمیخته به طنز که تجربه های سالیان حضور او در جلسات شعر را به دوستداران شعر منتقل می کند.

به زعم او، بسیاری از کسانی که به جلسات شعر می روند، حتی برخی از کسانی که جلسات را اداره می کنند، چندان با بحث های شفاهی و محفلی خو گرفته اند که کمتر به سراغ مطالعه ی منابع و مراجع معتبر می روند.
هدف امینی برای انتشار این یادداشت ها، گشودن راهی است برای تامل در فراز و فرودهای مباحث ادبی و برانگیختن شوق به مطالعه جدی کتاب های معتبر.

عناوین برخی از این یادداشت ها از این قرار است: «کشف شاعرانه چیست؟»، «تداعی و تبادر در شعر»، «شعر سیاسی، شعر بودار»، «شعر خاله زنکی» و «رسم شعر مذهبی این نیست».

گزیده کتاب

در یکی از یادداشت های کتاب می خوانیم:

گاهی برخی تقدّس موضوعی شعر را برای پوشاندن ضعف های شعر وسیله قرار می دهند و مثلاً می گویند: «این شعر درباره ی حماسه کربلاست. آیا به نظر شما حماسه کربلا مهم تر است یا کشف شاعرانه؟!» این مانند آن است که کسی با خطّی نازیبا آیات قرآن کریم را بنویسد و در مقابل انتقادات، بگوید که: «آیات قرآن مهم تر است یا خوش نویسی؟»



یا در یکی دیگر از یادداشت های امینی در این کتاب آمده است:

زبان شعر، گاهی شبیه زبان معمولی است و گاهی با آن تفاوت دارد. ولی دشواری و آسانی زبان نیست که ارزش شعر یا توانایی شاعر را تعیین می کند. حتّی می توان گفت که ساده نوشتن، گاهی بسیار سخت تر از دشوارنویسی است و هستند شاعران کم تجربه ای که تلاش می کنند کاستی های شعرشان را با دشوارنویسی بپوشانند. همچنین بسیاری از بزرگان شعر در دوران پختگی و اوج شاعری خود، به زبانی ساده و روان، شعر می سرایند؛ زیرا زبان شعر به هر حال برگرفته از زبان مردم است در تمام گونه ها و طبقات زبانی. و شاعر توانمند کسی است که به تناسب موضوع و مضمون شعر، بتواند از گونه های مختلف زبانی بهره بگیرد.



در مطلب «بدانید که من شاعرم!» نوشته است:



«من شاعرم اما کسی از شاعر بودنم خبر ندارد. حتی اعضای خانواده ام کارم را چندان جدی نمی گیرند. اگر شعرهایم را در مطبوعات منتشر کنم، همگان می پذیرند که من شاعرم... من شاعرم و از دوستان و همکارانم خواسته ام که در اینترنت برایم تبلیغ کنند و انجمنی برای هواداران شعرهای من تاسیس کنند.من شاعرم و اخیراً پس از یکی دو سال شاعری! مدعی شده ام که چندین دوره شاگرد تعلیم داده ام و با شاگردان هر دوره عکس یادگاری هم گرفته ام. من شاعرم و به تدریج به مرتبه ای رسیده ام که احساس می کنم می توانم درباره ی همه چیز اظهار نظر کنم؛ از سیاست و اقتصاد تا فلسفه و دین و حتی ورزش و انرژی هسته ای و تغذیه ی سالم و بهداشت فردی... من شاعرم و سرم خیلی شلوغ است. مصاحبه با خبرگزاری ها، دیدار با آدم های مطرح و مقامات بالا، سفرهای داخلی و ترجیحاً خارجی، عکس انداختن با حالت شاعرانه و ... آن قدر وقت مرا می گیرد که فرصت چندانی برای مطالعه و تامل ندارم. من فقط شعر می گویم و می کوشم به همگان اعلام کنم که: «من شاعرم».»

اطلاعات کتاب

  • زبان کتاب: فارسی
  • سال نشر: 1402
  • چاپ جاری: 2
  • شمارگان: 2000
  • نوع جلد: جلد نرم
  • قطع: رقعی
  • تعداد صفحات: 228
  • ناشر: شهرستان ادب
  • نویسنده: اسماعیل امینی

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام

برای ثبت بریده ای از کتاب لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام