ناموجود
این کالا فعلا موجود نیست اما می‌توانید زنگوله را بزنید تا به محض موجود شدن، به شما خبر دهیم.
موجود شد باخبرم کن

مهدویت و فلسفه تاریخ

دسته بندی: مباحث نظری تاریخ

ناشر: موسسه آینده روشن

سال نشر: 1389

تعداد صفحات: 271

فروش پیامکی این محصول
معرفی کتاب
مشخصات
نظرات کاربران
بریده های انتخابی شما

معرفی کتاب

این کتاب درصدد بررسی و تبیین آموزه های وحیانی دین درباره ی فلسفه ی تاریخ است که نماد و محور کانونی این آموزه ها را می توان گفتمان مهدویت نامید. به عبارت دیگر، این کتاب به دنبال پاسخ به این پرسش است که فلسفه ی تاریخ را با توجه به آموزه ی مهدویت چگونه می توان تبیین کرد. در راستای پاسخ به این سؤال سعی شده است ، مهدویت را براساس نظام فلسفه ی تاریخی اسلامی مورد بازخوانی قرار دهد و با تأکید بر لزوم ملاحظه ی غایت در تحلیل تاریخ و ترسیم دو اراده ی رحمانی و شیطانی در تدبیر تاریخ، تفسیری نظام مند از حرکت تاریخی بشر ارائه دهد.

بازترسیم صحنه ی تاریخ با توجه به چالش مداوم بین دو عبودیت الهی و شیطانی از دست آوردها و نوآوری های این کتاب محسوب می شود و در همین راستا انتظار به عنوان جریمه پیوسته ی تاریخ مطرح شده و با بیان شواهد کافی از آیات و روایات در ارتباط با پیوند مهدویت و فلسفه ی تاریخ، چشم انداز روشنی از پایان تاریخ ارائه گذشته و مهندسی بلوغ اجتماعی بشر برای رسیدن به این چشم انداز امری ضروری دانسته شده است. شاخصه های بلوغ اجتماعی بشر که شامل سه کلید واژه ی اصلی رغبت اجتماعی، شکایت اجتماعی و استعانت اجتماعی است و نیز تشکیل امّت چشم اندازنگر، برنامه محور تلاش گر، از مهم ترین بخش های کتاب است. برشمردن شگردهای شیطان در تدبیر تاریخ عصر غیبت با چهار عنوان فترت، حیرت، فتنه و یأس و بیان لزوم مقابله ی عالمان دین با جبهه ی شیطانی با روش های چهارگانه دعوت، دلالت، دفاع و انقاذ از دست آوردهای دیگر کتاب است .

مطالب این کتاب در سه بخش مختلف به تحلیل و تبیین فلسفه تاریخ، مهدویت، مبانی فلسفه، ترتیب اجزای تاریخ، آینده تاریخ، زمینه سازی ظهور و... پرداخته است.

بخش اول کتاب با نام "کلیات" در دو فصل تدوین یافته است، فصل اول: «تقسیم ها و تعریف های فلسفه تاریخ» و فصل دوم: «مفهوم مهدویت».

بخش دوم کتاب که "تبیین فلسفه تاریخ اسلامی" نام دارد در سه فصل بدین ترتیب نگارش یافته است: فصل اول: «مبانی فلسفه تاریخ اسلامی»، فصل دوم: «عوامل حرکت تاریخ در بینش اسلامی»، فصل سوم: «ترتیب نظام وار اجزای تاریخ».

بخش سوم و پایانی کتاب نیز با نام "پیوند های مهدویت و فلسفه تاریخ" در چهار فصل به این شرح نگاشته شده است: فصل اول: «تحلیل تاریخ بشر با نگرش به اندیشه مهدویت»، فصل دوم: «انگاره های مهدوی در تبیین فلسفه تاریخ»، فصل سوم: «چشم انداز و آینده تاریخ و سیر کمالی آن با نگاه به آیات و روایات» و فصل چهارم: «مهندسی بلوغ اجتماعی ـ تاریخی بشر و زمینه سازی ظهور». در پایان نیز نویسنده به خاتمه و نتیجه گیری از مباحث مطرح شده پرداخته است.

اطلاعات کتاب

  • زبان کتاب: فارسی
  • سال نشر: 1389
  • چاپ جاری: 1
  • شمارگان: 2000
  • نوع جلد: جلد نرم
  • قطع: رقعی
  • تعداد صفحات: 271
  • ناشر: موسسه آینده روشن

برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام

برای ثبت بریده ای از کتاب لازم است وارد شده یا ثبت‌نام کنید

ورود یا ثبت‌نام