مردانگی و جوانمردی از خصلت های ارزشمند انسانی است که در فرهنگ ایرانی ریشه ی کهنی دارد. یکی از عوامل زایش و پرورش آن خصلت، زورخانه بوده و هست که این آیین را باید در فرد بپروراند و تقویت نماید. جایی که قدرت بدنی و شجاعت و سلامت روحی ورزشکار شانه به شانه هم می بالد. در تاریخ ایران زمین، جماعتی بسیار دعوی صفت پهلوانی داشته اند و گاهی نهادی اجتماعی به پا ساخته اند. اما صحت و سقم ادعای آنان را برگ های پرشمار این تاریخ باز می نمایاند. عیاران، شاطران، بابا شمل ها و داش مشدی ها و... لوطیان تمامی از این مدعیانند. طیب حاج رضایی از این دسته ی افراد بود. وی ضمن رعایت مرام لوطی گری و برگزاری مراسم سینه زنی و دسته گردانی ـ که در این مسئله شهره ی شهر بود ـ به تزیین طاق نماهای تکیه های محلات در ایام محرم می پرداخت.
عشق و علاقه ی وی به امام حسین و اهل بیت ـ علیه السلام ـ باعث شد پس از گذراندن دوره ی جاهلیت و دفاع از مزدوران رژیم پهلوی دوم، راه درست را پیدا کند و با نهضت امام خمینی (ره) همراه شود. وقتی مزدوران رژیم از وی خواستند که علیه امام خمینی در دادگاه شهادت دهد و ادعا کند که از ایشان پول گرفته تا در قیام خونین 15 خرداد سال 1342 شرکت کند، زیر بار نرفت و همین باعث شکنجه و درنهایت شهادت وی گردید. او حّر زمان بود.
کتاب پیش رو به زندگی سیاسی و اجتماعی طیب حاج رضایی به زبانی ساده و روان در قالب دانستنی های انقلاب برای نوجوانان و جوانان پرداخته است که امیدواریم مورد توجه و پسند مخاطبان قرار گیرد.