«عصر حاضر» عنوانی است که امروزه زیاد شنیده و در جاهای گوناگونی استفاده می شود. عصر حاضر دارای اقتضائات گوناگونی است که سبب شده است تحولات وسیعی در عرصه های مختلف ایجاد شود یکی از این عرصه ها که دستخوش تحول بسیار زیادی گردیده، خانواده است.
تبدیل شدن خانواده از سبک سنتی به حالت مدرن امروزی، تحولات زیادی را در قوانین و روابط حاکم بر آن ایجاد کرده است. یکی از این تغییرات نوع تعامل فرزندان به ویژه در سنین جوانی با والدینشان است. در عصر حاضر، فرزندان خیلی زودتر از گذشته به فکر استقلال از خانواده می افتند؛ البته این حالت با شدت در مغرب زمین در جریان است و در شرق به ویژه کشور ما نیز جوانه هایی زده است، اما نه به شدت غربی آن.
وجود چنین روحیه ای سبب شکنندگی روابط میان والدین و فرزندان شده و زمینه برای کوچک ترین مقدمه و منجر شدن آن به بروز اختلاف مهیاست. نصیحت و اندرزهای والدین باعث ملام هرچه بیشتر فرزندان شده و شکاف میان آن ها را گسترده تر می کند. بنابراین لازم است «روابط شکننده، ضرورت بازنگری بر رابطه بین والدین و فرزندان در عصر حاضر» مطالعه شود.
این کتاب راهنمای والدینی است که فرزندان بزرگسال دراند و در برقراری ارتباط صحیح با آنان دچار مشکلند و نمی دانند با آنان چگونه رفتار کنند تا در روابطشان آثاری از اختلاف و ناسازگاری و قهر دیده نشود. نویسنده در برخی مسائل قلم را متوجه پدربزرگ ها و مادربزرگ ها کرده و مطالبی را نیز در زمینه ارتباط آنان با نوه هایشان مطرح کرده است.