در این مجموعه کوشیده شده است نوحه های اصیل ایرانی جمع آوری شود و در قالب نمونه فرهنگی مکتوب و صوتی به شیوه ای مدرن به نوحه خوانان، آهنگسازان و پژوهشگران حوزه موسیقی سنتی و مذهبی در ایران و سراسر جهان ارایه شود تا فرهنگ شفاهی و سنتی ایران ترویج شود و به نسل های آینده انتقال یابد.
تاکنون در ایران کتابی که به نوحه خوانی اصیل از جنبه های موسیقیایی، اشعار و ادبیات بپردازد، نوشته نشده بود.نویسنده برای جمع آوری مطالب مجموعه نوحه نواحی پس از کسب اطلاعات اولیه، به شهرهای مورد نظر سفر و صدای نوحه خوان های پیشکسوت آن جا را ضبط کرده است.
در این کتاب ها ضمن آوردن نوحه ها، آوانگاری و نت موسیقی آن ها نیز درج شده است.
این مجموعه از چند طیف مخاطب بهره می برد. نخست، نوحه خوانان به ویژه نوحه خوانان جوان که به اطلاعاتی کامل و مستند در حوزه اشعار و موسیقی نیاز دارند. دوم، محققان و پژوهشگران مسلط به ادبیات و موسیقی می توانند به کمک مجموعه نوحه نواحی و لوح فشرده آن زوایای مختلف فرهنگ شفاهی و سنتی را واکاوی کنند. سوم، برخی آهنگسازان که می توانند از مطالب این آثار استفاده کنند و آهنگ هایی را بر پایه موسیقی نوحه ها اما به شیوه ای مدرن بسازند.
جلد چهارم این مجموعه به نوحه خوانی در شیراز می پردازد. در این پژوهش 173 نمونه از نوحه های اصیل شیراز با صدای راویان اصیل آن ها ضبط شده است. در بین این نوحه ها، الحان پرکاربرد موسیقی ایرانی به ترتیب چنین است: آواز دشتی 41 نمونه، آواز ابوعطا 27 نمونه، دستگاه همایون 26 نمونه و دستگاه شور 17 نمونه. در نوحه خوانی شیراز، آواز بیات ترک با 2 نمونه و دستگاه های ماهور و نوا هر یک با 3 نمونه کمترین سهم را دارند. در این پژوهش، نمونه ای از دستگاه راست پنج گاه و آواز کرد بیات یافت نشد.