امروزه در شرایط خاص و زمانی ویژه قرار داریم؛ انسان «خلیفة اللّه» توانسته است مرزهای دانش را در نوردد و بیشترین امکانات را در اختیار گیرد و همچنان نیز به سرعت پیش میرود تا بهترین و مرفهترین زندگی را رقم بزند اما با وجود تلاشها نتایج معکوس شامل حال او شده و اسارت در آسایش مطلق، آرامش را از او سلب نموده است و با همه پیشرفتهای علمی و امکانات پیرامونی هنوز هم از دردهای جانکاه وی کاسته نشده است.
این مطلب گواه بر این معناست که برای رسیدن به سواحل آرامش علاوه بر آسایش، «یکسری مهارتهای زندگی» نیز لازم است؛ مهارتهایی که با گسترده شدن پیچیدگیهای زندگی، آنها نیز پیچیدهتر میشوند. علاوه بر اینکه انسان در زمان گذر از هزاره دوم به هزاره سوم نیاز شدیدی به (معنویت و اخلاق) دارد که از جمله مهارتهای مهم زندگی بوده و چه بسا مکمل و الفبای بسیاری از مهارتهای دیگر می باشند.
هدف این کتاب پرداختن به مهارت های مورد نیاز ذکر شده است و شامل مباحثی چون مهارت های برنامه ریزی، مهارت استفاده از حافظه، مهارت تصمیم گیری، مهارت خودشناسی، مهارت های تغذیه ای، مهارت مقابله با افسردگی، مهارت کمک های اولیه، مهارت تعامل اجتماعی و… است. در پایان کتاب نیز سوالاتی در زمینه مهارت خودسنجی مطرح گشته است