در این اثر، مجموعه ای از توصیه های رهبر معظم انقلاب اسلامی گردآوری و با هدف معرفی بایدها و نبایدهای عرصه مدیریت و خدمت به موضوعات زیر پرداخته شده است: امانت بودن مسئولیت، ارزش خدمت، جهت گیری مدیریت، ضرورت خودسازی، عدالت گرایی، ارتباط با مردم، گزینش صحیح مدیران، نظارت، پاسخگویی، رعایت بیت المال، فسادستیزی، وحدت و انسجام، التزام با قانون، وجدان کاری و آفتها و آسیب ها.
آنچه این مجموعه را از اهمیت بیشتر برخوردار می سازد این است که توصیه های مندرج در آن، همزمان حاصل نگاه اسلامی به لوازم مدیریت در نظام اسلامی و تجربه سالیان متمادی ارتباط نزدیک با چالش های مدیریتی است که رهبر عالیقدر انقلاب، عمل به آن را از مدیران توقع دارد.
گزیده کتاب
مدیران در نظام جمهوری اسلامی، فقط مدیر نیستند، مسئول هم هستند، در برابر خدا، در برابر مردم؛ و نیز متعهد هستند به خدمت، خدمت به خدا، خدمت به خلق خدا. جدایی مدیریت از مسئولیت و خدمت، مدیر را به وصله ناجور نظام تبدیل می کند، آفتی می شود که بدبینی به بار می آورد و مانع شکوفایی ظرفیت ها و استعدادهای نظام می شود.
مناصب مدیریتی در نظام جمهوری اسلامی، امانت هستند، مدیران باید رسم امانت داری را بیاموزند و نه فقط مدیران، دیگران نیز باید از ادب خدمت باخبر باشند تا بتوانند مدیران خود را ارزیابی کنند و رفتار بایسته را مطالبه نمایند و چه بسا در گزینش های خود تجدید نظر کنند.
پذیرش مدیریت با لوازمی همراه است که نادیده گرفتن آن به دنیا و بلکه آخرت مردم لطمه وارد می سازد و به همین دلیل قبول مناصب مدیریتی برای شخص مدیری که از صلاحیت های لازم اخلاقی، علمی و اجرایی بی بهره باشد، خسارتبار خواهد بود.
یادآوری بایسته های خدمت در افق مبانی فکری انقلاب اسلامی از این حیث اهمیت دارد و ضروری است که نهادینه شده نگاه انقلاب اسلامی به مقوله مدیریت با موانعی همچون فرهنگ سازمانی پیش از انقلاب، برخی مؤلفه های نادرست فرهنگ عمومی و نیز خطر همیشگی دنیاگرایی مواجه است.