این کتاب برای دانشجویان رشته کتابداری در مقطع کارشناسی به عنوان منبع اصلی درس «مواد و خدمات کتابخانه برای کودکان و نوجوانان» به ارزش 2 واحد و در رشته علوم تربیتی برای درس «ادبیات کودکان و نوجوانان» و گروه هنر برای درس «آشنایی با ادبیات کودکان» به ارزش 2 واحد تدوین شده است.
گزیده کتاب
کتاب حاضر اثری است برآمده از تجربه مؤلف در زمینه ادبیات کودکان و نوجوانان ایران و جهان که مباحث گوناگون این حوزه را با نظمی منطقی و زبانی مستند و با بهره گیری از شاهد مثالهای متنوع تشریح نموده. در ساختار یک کتاب درسی به دانشجویان و سایر علاقه مندان ارائه می کند. تمرینهای پیشنهادی در پایان هر فصل راهکاری است جهت کاربردی کردن مباحث نظری، همچنین وجود فهرست منابع فرامتنی دعوتی است از دانشجویان و سایر علاقه مندان برای پژوهش و مطالعه عمیق تر و گسترده تر در این زمینه. اهمیت انتشار این کتاب با توجه به گسترش درسهای ادبیات کودکان در برنامه های درسی منسجم و مناسب، که انتشار آخرین آن به نیمه اول دهه پنجاه خورشیدی باز می گردد، روشن می شود.
مقدمه بخش اول: کودک و نوجوان، کتاب و خواندن فصل اول: ویژگیهای جسمی و روانی کودکان و نوجوانان فصل دوم: کودک و خواندن،تعاریف و نظریه ها فصل سوم: ادبیات کودکان و نوجوانان، تعاریف و نظریه ها، تنوع موضوعی فصل چهارم: ضوابط کلی انتخاب کتاب برای کودکان و نوجوانان بخش دوم: ادبیات کودکان، روند رشد در جهان و ایران و انواع فصل پنجم: روند رشد ادبیات کودکان در جهان فصل ششم: روند رشد ادبیات کودکان در ایران فصل هفتم: انواع ادبیات کودکان، ادبیات شفاهی قلمرو جادوی کهن فصل هشتم: انواع ادبیات کودکان: داستانهای شگفت انگیز و نو و ... فصل نهم: انواع ادبیات کودکان: داستانهای واقع گرا فصل دهم: انواع ادبیات کودکان: شعر فصل یازدهم: انواع ادبیات کودکان: آثار مستند (کتابهای علمی و دانش اجتماعی) فصل دوازدهم: انواع ادبیات کودکان: کتابهای مستند، کتابهای فلسفی بخش سوم: کتاب کودک، رسانه ها و راهکارها فصل سیزدهم: کتاب تصویری، کتابهای مصور، وضعیت تصویر در کتابهای کودکان فصل چهاردهم: ادبیات کودکان وسایر رسانه های ارتباط جمعی فصل پانزدهم: فعالیتهایی جهت اشاعه کتاب و خواندن پیوستها نمایه موضوعی