کتاب حاضر برای دانشجویان رشته اقلیم شناسی در مقطع دکتری به عنوان منبع اصلی درس «اقلیم مناطق خشک» به ارزش 2 واحد و کمک درسی برای دروس «آب وهوای ایران» و «اقلیم و بحرانهای محیطی» در مقطع کارشناسی ارشد تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، کلیه علاقه مندان نیز از آن بهره مند شوند.
گزیده کتاب
در این کتاب به گردش کلی جو و سامانه واچرخند جنب حاره به عنوان عامل اصلی ایجادکننده مناطق خشک و بیابانی جهان و نیز وردایی و تغییرات جوّی و اقلیمی این مناطق از طریق نمایه های عددی مبتنی بر بارش و دیگر فراسنجهای جوی پرداخته می شود. سپس اثرات انسان بر شرایط جوّی و اقلیمی مناطق بیابانی و تشدید پدیده بیابان زایی و نیز تأثیر محیط بیابان بر شرایط زیستی انسان بررسی می شود و در نهایت مناطق خشک و بیابانهای ایران به تفصیل تشریح می گردد.
پیشگفتار مؤلفان فصل اول: علم اقلیم شناسی و مفاهیم آن فصل دوم: گردش کلی جو فصل سوم: واچرخندهای جنب حاره فصل چهارم: خاستگاه مناطق خشک فصل پنجم: ماهیت زناری، فصلی و وردایی اقلیم خشک فصل ششم: مناطق خشک و شاخصهای خشکی فصل هفتم: اقلیم بیابانهای جهان فصل هشتم: انسان و مناطق خشک فصل نهم: بیابان زایی فصل دهم: بیابانهای ایران منابع واژه نامه نمایه موضوعی