کتاب حاضر برای دانشجویان رشته علوم اجتماعی به عنوان منبع اصلی درس «برنامه ریزی کاربری زمین» در مقطع کارشناسی ارشد به ارزش 2 واحد و همچنین به عنوان منبع کمک درسی برای دروس «برنامه ریزی شهری» در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به ارزش 3 واحد، «مدیریت شهری» در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به ارزش 2 واحد، «مدیریت بحران» و «مدیریت پروژه» در مقطع کارشناسی به ارزش 2 واحد، «طراحی شهری» و «شهرسازی معاصر» به ارزش 2 واحد و «عوامل سازماندهی مکان» به ارزش 3 واحد ترجمه شده است.
تقریب اذهان، تقویت درک و همدلی و کمک به حل پایدار مسائل زندگی جمعی، از دستاوردهای خاص گفت و گو و تعامل است. از آنجا که تفسیر افراد مختلف از امری واحد، متفاوت است و به طور معمول هر فرد سهمی از حقیقت را در اختیار دارد، نیاز است که در جامعه، ضمن احترام به خرد جمعی، امکان ابراز نظر و گفت و گو به خوبی فراهم شود تا خیر جمعی حاصل گردد.
بهره گیری از این امر در برنامه ریزی شهری، همانند سایر حوزه های اجتماعی نیز کاملا ضروری است. در این صورت است که تعامل گروه های مختلف با تخصص ها و منافع متفاوت و تأثیرگذاری و تأثیرپذیری از یکدیگر میسر می شود و احساس رضایت و تعلق خاطر به شهر فراهم می آید. این کتاب گامی است در راه دستیابی به حضور فعال و کارآمد شهروندان در ساماندهی محل زندگی خود.